ANKARA (AA) - Başkentte Cumhuriyet'in kuruluşunun 101'inci yıl dönümü dolayısıyla "T.C. Yaşasın Cumhuriyet Tüneli" açıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye'de ilk kez yapay zeka destekli olarak Cumhuriyet'in değerlerini, kurtuluş mücadelesini, Atatürk ilke ve inkılaplarını dijital bir deneyimle sunan T.C. Yaşasın Cumhuriyet Tüneli'nin Gençlik Parkı'ndaki açılış törenine katıldı.

Buradaki konuşmasında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısını lanetleyen Yavaş, "Katil katildir. Kim olursa olsun, ne olursa olsun insan canı alan herkese katil gözüyle bakmamız lazım ve bu nedenle inşallah ülkemizin huzur bulacağı günleri de temenni ediyoruz." dedi.

Yavaş, Atatürk ve silah arkadaşlarının, Nene Hatun'un, Şerife Bacı'nın, Kara Fatma'nın ve terör karşısında ülkeyi böldürmemek için canlarını veren şehitlerin kahramanlık hikayelerinin kendilerine güç verdiğini belirtti.

Kurtuluş Savaşı'yla bütün olunduğunu ifade eden Yavaş, "Yedi düvele karşı savaştık. Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruldu. 29 Ekim'de Cumhuriyet ilan edildi. Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti kuran halka 'Türk milleti denir' dedi. Bunu derken, o anda Anadolu'da yaşayan, etnik kökeni ne olursa olsun hiç kimseyi ayırt etmedi. Bizler de aynı inançtayız." diye konuştu.

Bakan Yumaklı, Ağrı'da ziyaretlerde bulundu Bakan Yumaklı, Ağrı'da ziyaretlerde bulundu

Yavaş, konuşmasının ardından T.C. Yaşasın Cumhuriyet Tüneli'ni gezdi.


Kaynak: aa