ANKARA (AA) - Boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla keçe ve yamalardan hediyelik eşya yapan kadınlar, el emeği göz nuru ürünlerini "Venüsfeltart Patchwork ve Geleneksel Keçe Sanatı Karma Sergisi"nde tanıttı.

Kadınlar yama ve peçelerden yaptıkları yatak örtüsünden çantaya, süs eşyalarından tablolara kadar çok sayıda ürünü, Türk Japon Vakfı'nda kurulan stantlarda sergiledi.

Yılbaşı konseptli hediyelik eşyalar da yapan kadınlar, ürünlerini satarak aile bütçelerine katkı sağladı.

Yama işi öğreticisi Hicran Ülkü Altınbay, hobi gibi görülen el emeği işlere son dönemde ilginin arttığını belirtti.

Uğraş ve sabır gerektiren bir iş yaptıklarını dile getiren Altınbay, yaparken çok eğlendiklerini, rahatladıklarını söyledi.

Geleneksel keçe sanatı öğretmeni Müjgan Ülkü Bilgin, çoğunluğu emekli 22 kadının el emeği ürünlerinin stantlarda yer aldığını, ürünleri yaparken doğadan esinlendiklerini ve bunu ellerindeki malzemelere yansıttıklarını aktardı.

- "Psikolojik olarak çok rahatladım"

Emekli olduktan sonra keçe işiyle uğraşmaya başlayan Feride Ala, "Yaparken çok keyif alıyorum, içerisinde kayboluyorum. Bunlarla uğraşmak beni hayata bağlıyor." dedi.

Evdeki hiçbir şeyi atmaya kıyamadığını belirten Ala, bu sayede sıfır atığa da katkı sağladığını vurguladı.

Emekli sınıf öğretmeni Latife Ekmekçi, el işlerini çok sevdiğini ve emekli olur olmaz kurslara katıldığını dile getirdi.

Gaziantep'te hayırsever aile 16 derslikli tarım lisesi yaptıracak Gaziantep'te hayırsever aile 16 derslikli tarım lisesi yaptıracak

Yaklaşık 6 ayda yatak örtüsü işlediğini aktaran Ekmekçi, "Psikolojik olarak çok rahatladım. Ortaya böyle bir şey çıkınca çok mutlu oldum." diye konuştu.

Kursiyer Derya Aral ise Van Gogh'un "Yıldızlı Gece" eserini yeleğe uyguladığını söyleyerek, "Van Gogh'u çok seviyordum ve üzerimde taşımak istedim. Bunu yapmak 5 ayımı aldı. Çok mutluyum böyle bir eserin hakkını verebilmekten." ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa