Başkent’in sahipsizliği devam ediyor

Bunca gelişmeye rağmen kulüp başkanı İsmail Mert Fırat'ın ortalıkta görünmemesi Ankaragücü'nde en merak edilen konular arasında geliyor. Sorunları biz gündeme getirelim isterseniz...

Abone Ol

Güray Soysal

Bir...
Ankaragücü'nde şampiyonluk parolası ile yola çıkan Ankaragücü'nde işler yolunda gitmiyor. Transfer döneminde yaşanan sorunlara ligde alınan başarısız sonuçlarda eklendi.
İki...
Transfer döneminde kaptan Tolga Ciğerci, Efkan Bekiroğlu ve Cephas takımdan ayrılmak istedi.
Ancak kulübün istediği bonservis ücretlerini getirmeyen oyunculara zam yapılarak takımda tutuldu.
Şimdi 3 futbolcunun mutsuz olduğu maçlardaki tavırlarından belli oluyor.
Üç...
Ankaragücü'nde geçen sezon takımı küme düşüren Emre Belözoğlu'nun baskısı ve mobbingine uğrayarak kadro dışı bırakılan Garry Rodrigues takım kaptanlığına getirilmişti.
Ancak transfer sezonunun bitimine günler kala kadro dışı bırakılan Garry Rodrigues, Sivasspor'a gönderildi.
Dört...
Yeni transferler Alper Uludağ, Nico Schulz ve Mesut Kesik'in aynı menajerlik şirketinden olması da taraftarlar arasında tepki çekti.
Beş...
Cihat Arslan'ın ayrılığı sonrası taraftarın bir süredir takımın başında görmek istediği Ömer Erdoğan ile anlaşma sağlanmaması da tepki ile karşılandı.
Bu sıralamayı artırabilirim.
Ancak...
Bu sorulara cevap verecek Darendere’li Başkan’ı bulabilirsek...

Rakibim Coşkun Süer

20 yıl Ankara’da Etlikspor’da futbol oynadım. Beni tanıyanlar bilir, fevkalade futbolcu değildim. Verilen görevi yerine getiren bir futbolcuydum.
Bu sözleri etmemim sebebi de, 20 yıl top oynadığım Etlikspor’da bir dönem sahada rakibim olan Coşkun Süer’in vefatı ile ilgi olacak.
O dönemde Amatör 1’inci kümede Jandarmagücü vardı ki, rakiplerine karşı toz attırıyordu.
Bizim de o hafta Jandarmagücü ile maçımız vardı. Maç başladığında Jandarmagücü futbolcuları bize nefes aldırmazken, oyun boyunca rakip yarı sahasını geçememiştik.
Bir fırsat bulduk ve biz korner atıyorduk ki, savunmadaki arkadaşlarımın hepsi Jandarmagücü kalesine gol atmak için gidince, Coşkun Süer’i tutma görevi bana verilmişti.
Korner atıldı ve Jandarmagücü savunması topu bizim bulunduğumuz yere doğru göndermişti.
Karşımda fiziki yapısı ve başarılı futbolu ile görüntü veren Coşkun Süer topu kapıp yanımdan fırtına gibi geçmez mi?
Yapacağım tek şey, Coşkun Süer’in beline uçurtmanın kuyruğu gibi yapışmıştım.
Sonuçta...
Coşkun Süer yerde, ben ise yanında yatıyordum.
Golü attıramamıştım, ama oyundan atılmıştım.
Daha sonra Ankaragücü’nün formasını 16 yıl giyen, Zonguldak 1943 doğumlu Coşkun Süer ile her karşılaşmamızda gülüşürdük.
Şimdi..
Anlatacağım Coşkun Süer yok, artık.
Yattığın yerde nurlar içinde uyu dostum Coşkun Süer.

Kızı ile kol kola girdi

1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor'un teknik direktörlüğünü Erkan Sözeri, diyetisyenliğini ise tecrübeli çalıştırıcının kızı Yağmur Sözeri yapıyor. Erkan Sözeri "İş konusunda Erkan hoca, Yağmur hocayız. Yağmur ise, dünyada benzeri görünmeyen bir şey olduğunu düşünüyorum" diyor.

Kızı ile kol kola girip, çalışan 20 yıllık teknik adam Erkan Sözeri’nin kızı ile çalışması futbolumuza ve sporumuza hizmet veriyor. Teknik direktör Erkan Sözeri, AA muhabirine, yaklaşık 20 senedir farklı kulüplerde görev yaptığını söyledi.

İş adamının böylesi de mevcut

Ankaragücü’nün yöneticisi Feridun Geçgel, hem Başkent’in marka değerini yükseltmek, hem de vergi rekortmeni olmak istiyor.
Ankara’nın en fazla vergi ödeyen isimleri ise belli oldu.
Ankara Defterdarlığı, geçen yıla ilişkin gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerine göre en çok vergi ödeyen 100 mükellefin listesini açıkladı. 100 kişilik listede 70 vergi rekortmeni isminin açıklanmasını istemedi.
Sıranın başındaki isim ise 2023 yılında ödediği 480 milyon 80 bin lira vergiyle Mustafa Rahmi Koç oldu. 
Ankaragücü Yönetim Kurulu üyesi Feridun Geçgel ise 83 milyon 175 bin TL ile 8. sırada yer aldı.
Darısı Ankaragücü’nün başarılı olmasına...

Kayhan Aytar

Türk tekvandosunun kurucularından Kayhan Aytar, 79 yaşında hayata veda etti. Tekvando Federasyonu bu acı haberi duyurarak, "Sporculara, öğrencilere, hakemlere ve antrenörlere baba şefkatiyle yaklaşan, iyilik timsali Kayhan hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun." ifadelerine yer verdi.
Kayhan Aytar, Türkiye’de tekvandonun kurulması ve yaygınlaştırılması konularında büyük katkılar sağlamış bir isim olarak tanınıyor. Milli takım antrenörlüğü ve uluslararası hakemlik görevleri ile de spor camiasında önemli bir yer edinmiştir. 7. Dan siyah kuşak sahibi olan Aytar, federasyonda yönetim ve çeşitli kurullarda aktif rol aldı.
Konya Hacı Veyiszade Camisi'nde 21 Eylül günü ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Kayhan Aytar'ın cenazesi Üçler Mezarlığı'na defnedildi.