Efes Antik Kenti'nde gece konserleri başlıyor Efes Antik Kenti'nde gece konserleri başlıyor

Bu yıl 27’nci kez caz severlere kapısını açan 27. Uluslararası Ankara Caz Festivali “Caz ve Özgürlük” temasıyla Kerem Görsev, Kağan Yıldız ve Ferit Odman’dan oluşan trio konseri ve plaket takdimiyle başladı. 25 Kasım Cumartesi gününe kadar devam edecek olan festival kapsamında, Erkan Oğur, Renaud Garcia Fons, Onur Aymergen ve Sinem İslamoğlu, Yuri Honing Acoustic Quartet konserleri yanı sıra Nuri Bilge Ceylan Taşra Üçlemesi Caz Projesi, Ahmet Berker Caz Tarihi Atölyesi ve Dinletisi ile Başkentliler caza doyacak

NAZ AKMAN/ANKARA - Başkent Ankara’da 10 gün boyunca devam edecek olan 27. Uluslararası Ankara Caz Festivali, “Caz ve Özgürlük” temasıyla başladı. Caz Derneği tarafından1996 yılında ODTÜ Caz Günleri adıyla başlayan etkinlik, 2000 yılında Uluslararası Ankara Caz Festivali adını alarak bu yıl 27’nci kez Başkentlilerle buluşuyor. Başkentin kültür-sanat hayatına değer katan festival kapsamında konserler, dinletiler, sergi, söyleşi ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Festivalde bu sene Erkan Oğur, Renaud Garcia Fons, Onur Aymergen ve Sinem İslamoğlu, TELVİN, Yuri Honing Acoustic Quartet, Nuri Bilge Ceylan Taşra Üçlemesi Caz Projesi konserleri ile Ahmet Berker Caz Tarihi Atölyesi ve Dinletisi ile Başkentliler caza doyacak. 
Bilet gelirleri burs fonuna aktarılacak
Her yıl açıklanan özel bir temayla başlayan festival, bu yıl “Caz ve Özgürlük” temasıyla yapılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere belediyeler, üniversiteler, büyükelçilikler, kurum ve kuruluşların destekleri ile düzenlenen festivalin bilet gelirleri Caz Deneği Burs Fonu’na aktarılacak.  
NAZVaroğlu, “27 yaşında gencecik bir festivalimiz var”
CP Ankara Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısında festivalin açılış konuşmasını yapan Caz Derneği Başkanı ve festival küratörü Özlem Oktar Varoğlu, “27 yaşında gencecik bir festivalimiz var. Buralara hep birlikte geldik, umarız güzel bir festival geçiririz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun. Çorbada tuzu bulunan herkese teşekkür ediyorum. Atatürk’ün ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ sözü ile sizi festivale uğurluyorum” dedi.  
Bodrum Caz Festivali de ‘Caz ve Özgürlük’ teması ile yapılacak
Festivale ilişkin detaylı bilgiler veren Varoğlu, “Kasım ayında Ankara’da 27 yaşında ‘genç’ bir festival ile sizleri buluşturuyoruz. Festival görselimizi, Hacı Bayram Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü yarışması sonucunda değerli jüri üyeleri hocalarımızla birlikte seçtiğimiz Merve Zeynep Saruhan tasarladı. Hem üniversitemiz hocalarına hem de katılan öğrencilere teşekkür ediyoruz. Caz ve Özgürlük temamız ile çok uyduğunu düşünüyorum. 2023 yılında hem Bodrum hem de Ankara Caz Festivali’mizi ‘Caz ve Özgürlük’ teması ile gerçekleştiriyoruz. Seçtiğimiz projeleri keyifle dinleyeceğinizi umuyorum. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere 27. Uluslararası Ankara Caz Festivali’ne destek veren tüm kurumlara, basın mensuplarına, sponsorlarımıza, büyükelçilikler ve kültür ofislerine, üyelerimize, müzisyenlerimize, canla başla çalışan tüm ekibimize Yönetim Kurulu’muz adına teşekkür ederim” diye konuştu. 
Festival programında neler var?
Festivalin basın toplantısında Varoğlu ve festival ekibi tarafından destekçilere plaket takdim edildi. Plaket töreni ardından Kerem Görsev, Kağan Yıldız ve Ferit Odman’dan oluşan trio konseri ile festivalin açılış konseri yapıldı. Festivalin ikinci gününde Türk Amerikan Derneği’nde yapılan 27.Uluslararası Ankara Caz Festivali Tasarım Yarışması, Ödül Töreni ve Sergi Açılışı ve Erkan Oğur | TELVİN konseri yapıldı. Festival kapsamında bu akşam Samm’s Bistro’da Rüzgar Yıldırım Quartet konseri gerçekleştirilecek. 
Festivalin dördüncü gününde Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde moderatörlüğünü Özlem Oktar Varoğlu’nun yapacağı E.Org. Ergin Celasin ile Cazda Özgürlük söyleşisi sonrası aynı yerde Hakan Başar Trio konseri düzenlenecek. Festivalde sırasıyla Ahmet Berker Caz Tarihi Atölyesi ve Dinletisi, Nuri Bilge Ceylan Taşra Üçlemesi Caz Projesi, Masterclass- Şinasi Celayiroğlu ile Doğaçlamada Caz Armonisi Kullanımı, Beran Paçacı ile Türkiye Caz Arşivi söyleşisi, Tevfik Fikret Okulları Hafif Müzik ve Caz Orkestrası, Renaud Garcia Fons konseri, Onur Aymergen ve Sinem İslamoğlu-Duo Electronics, Melody Mood Project-Arzum Biner Sextet, Bogdan Holownia ile Caz Üzerine Bireysel Çalışmaya Dair İpuçları, Sibel Köse ile Caz Vokal konserleri verilecek. 
Festivalde ayrıca Janusz Szprot ve Durul Gence’yi Anma Konserleri de gerçekleştirilecek. Festival 25 Kasım Cumartesi günü Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ndeki yapılacak olan Yuri Honing Acoustic Quartet konseri ile sona erecek.

Editör: Ramazan Atabey