Başkent Ankara yine belirsizlik içinde

Başkent Ankara’nın kahrını çektiği 19 Mayıs Stadı'nın inşaatının önümüzdeki sezonda da bitip bitmeyeceği askıda kaldı.

Abone Ol

Güray Soysal

Türkiye'nin  EURO  Futbol Turnuvası'na aday olmasından sonra, belirlenen 9 şehirden birisi olan Ankara'ya, yeni bir stadyum yapılması ihtiyacı doğdu. 

Daha önce, 45.000 kapasiteli UEFA standartlarında planlanan stadyum, yarı final maçlarının oynatılması için en az 50 bin kapasiteli stadyum gerekiyordu.

Eski Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nun yıkılışından 4 yıl sonra 2022'de Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu inşaatı devam ediyor.

2025’de bitme konusunda kesin bir karar henüz ortalıkta bulunmuyor. 

Anlayacağınız, önümüzdeki sezonda Başkent Ankara doğru dürüst bir stada yine hasret kalacak.

Atılan yumruk ödül kazandı

World Sports Photography Awards (Dünya Spor Fotoğrafları Ödülleri) yarışmasında dönemi Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e attığı yumruğun fotoğrafı  özel ödüle layık görüldü.

Dünyanın en prestijli spor fotoğrafı yarışmaları arasında kabul edilen organizasyona 83 ülkeden 1400'ün üzerinde başvuru yapıldı.

Anadolu Ajansı'ndan Emin Sansar Ankaragücü Kulübü eski Başkanı Faruk Koca'nın Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e attığı yumruğu yansıtan fotoğrafıyla "Futbol" kategorisinde özel liyakat ödülüne layık görüldü.
Meslektaş kardeşimi kutlarım.

Süper Lig'in yeni takımını sıkıntılar bekliyor

Turizmimizin gözbebeklerinden Bodrum’un şimdi de bir Süper Lig takımı var artık.

Önce 1’nci Ligde ilk senesinde Süper Lig için final oynayan, bu sezonda yine final oynayarak Sakaryaspor’u 3-1 yenen bu ilçe takımını sıkıtılar bekliyor.
Kışın 200 bin, yazın ise 1 milyonu geçen nüfusuyla Muğla’nın bu ilçesi artık Süper Ligde bir takımı olacak.

Ancak..

Süper Lig takımı Bodrumspor’a ilçe Stadı hiç yakışmayor. 3.925 kişilik olan Bodrum İlçe Stadı Süper Ligin sıkıntılarını nasıl karşılayacağını bilemiyorum.

Alperen'e dikkat edelim

Alperen Acet 26 yaşında ve son dönemlerde yüksek atlamada dikkat çekmeye başladı. Slovakya’da yapılan yarışta 2.27 ile birinci oldu. Hem de Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonu Tamperi’yi geride bırakarak yüksek atlamada dikkatleri iyice üzerinde topladı.

Yaşar Erkan

1912’de; Erzincan, Refahiye, İspidi Köyünde dünyaya geldi. Türkiye Cumhuriyeti'nin olimpiyatlarda aldığı ilk altın madalyayı kazanmış olan Türk güreşçi. 4 yaşındayken Erzincan'dan İstanbul'a geldi. Kumkapı Güreş Kulübü'nde güreşe başladı ve burada yetişti. Babası Ali Efendi de köylerinin meşhur pehlivanlarındandı. Yaşar Erkan, 1933 yılında Türk Milli Güreş Takımı'na seçildi, aynı yıl Balkan Şampiyonluğu'nu kazandı. Bu şampiyonluğu 1934 ve 1935 yıllarında da elinde tuttu. 1936 yılında Berlin'de grekoromen stilde 61 kilo Olimpiyat Şampiyonluğu'nu kazandı.

 Yaşar Erkan, 1936 Yaz Olimpiyatları'nda altın madalya aldıktan sonra "Şampiyonluk kürsüsünde şanlı bayrağımız şeref direğine çekilirken kendimi tutamadım, gözlerimden yaşlar sel gibi aktı. Yüz yirmi bin kişinin ve Hitler’in önünde bayrağımızı şeref direğine çektirmek ve ayakta güzel marşımızı dinletmek zevklerin en güzeli ve en büyüğüdür" dedi.
“Kendin küçüksün; ama memleket için önemli bir iş yaptın. Artık adın Türk spor tarihine geçti. Çok yaşa Yaşar”. Telgraf Mustafa Kemal Atatürk'ten geldi.

Daha sonra Erkan’a Atatürk tarafından bir ev armağan edildi, aynı zamanda sporcunun soyadı olan ve çaresiz anlamına gelen "Naçar", Atatürk tarafından bir topluluğun ileri gelenlerinden anlamındaki "Erkan" olarak değiştirildi. Yaşar Erkan aynı zamanda bir terziydi.

1940 yılında da Balkan Şampiyonluğu'nu kazandıktan sonra güreşi bıraktı. Erkan 18 Mayıs 1986'da öldü. Mezarı Zeytinburnu'ndaki Merkezefendi Mezarlığı'nda bulunuyor.