Başkent Ankara sporuna bakış

Güray SOYSAL

Abone Ol

Güray SOYSAL

AİLELER HAZIRLANIN, YARIŞ BAŞLIYOR

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik bir alem, doğrusu. Sporunun gelişmesi için çareler arayan Başkan Özmekik, 2023’de de Badminton’un adından sık sık bahsedilmesi için yeniden kollarını sıvadı. Yeni yıl nedeniyle yayınladığı bildiride, aile sporu olarak görülen Badminton için yeni organizasyonlar düzenleyecek. Bu organizasyonlar içinde hoşuna giden çalışması şöyle: “Çocuk yurtlarında 50'den fazla ilde, 100'den fazla çocuk yurdunda, 2000'den fazla çocuğumuz hem Badminton oynuyor ve hem de her yıl Türkiye Badminton Federasyonu olarak yaptığımız Çocuk Yurtları Türkiye Şampiyonalarında yarışmaktalar. Yaz kuran kursları, Ceza ve Tevkif evleri, Kreşlerde, Anaokullarında Badminton eğitimlerimiz devam etmektedir. Ayrıca Dede torun, Baba oğul, Ana kız ve Karı koca eşler arası Türkiye Şampiyonasını da Şubat-Mart aylarında yine Ankara’daki Badminton Olimpiyat Hazırlık Merkezinde yapacağız.”

ERYAMAN STADI ELDEN ÇIKIYOR

Zaman zaman 2, bazen de haftada 3 maç oynanan Eryaman Stadı'nın zemini sos veriyor. Maçlarda futbolculara sıkıntı yaratan zemin konusunda kimse kılını kaldırmıyor. Ankaragücü ve Gençlerbirliği takımlarının yöneticileri Eryaman Stadı'nın zeminini elden çıktığını söylerken, onarım için kimse harekete geçemiyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ise, sahibi olduğu stat zemininde ise iyice kenara çekilmiş durumda. Sonuçta, olan Eryaman Stadı'nda maç oynamaya çalışan futbolculara oluyor. [caption id="attachment_261641" align="alignright" width="315"] Abdullah Çevrim[/caption] [caption id="attachment_261646" align="alignnone" width="333"] Gökhan Gönül[/caption] [caption id="attachment_261647" align="alignright" width="415"] Tarık Daşgün[/caption]

ALT YAPININ ÖNEMİ

Gençlerbirliği ve Ankaragücü’nün alt yapı çalışması yıllardır devam eder. Alt yapıdan çıkan gençler A takımlarında başarıyı yakalıyor. Gençlerbirliği bu konuda öncü. Abdullah Çevrim, Kemalettin Şentürk, Metin Diyadin, Tarık Daşgün, Gökhan Gönül, Ümit Özat, Serkan Balcı, Deniz Barış ve Uğur Boral gibi ismini hatırlayamadığım birçok futbolcunun mayasında Başkent Ankara vardı. [caption id="attachment_261648" align="alignnone" width="700"] Arda Güler[/caption] Yenilerden ve bir üst basamağa sıçrayanlar arasında eski Trabzonsporlu Berat Özdemir ile yeni Fenerbahçeli Arda Güler yine Başkent futboluna adlarını yazdırdı. Bu durum devam edeceğe benzer. Kaynağını değerlendiren takımlar yaşantıları bu yolda devam ederken, gerek Ankaragücü, gerekse Gençlerbirliği bu konuda öncü olmalarını bir türlü değerlendiremiyor.

A.GÜCÜ’NÜN AYIBI

Yıllar önce Beştepe’de Gençlerbirliği’ne komşu gelmişti Ankaragücü. Gençlerbirliği tesisleri dev gibi Beştepe’yi süslerken, Ankaragücü ise gecekondu görüntüsünü devam ettiriyor. Süper Lig'de var olma mücadelesi altındaki Ankaragücü’nün, Gençlerbirliği tesislerinin yanındaki bitmemiş 2 katlı binası ise, yarım yamalak pisliğin içinde duruyor. Oysa… Dış cephesi biten, ancak kapı ve camları bitirilmeyen bu Ankaragücü tesisinin geleceği hakkında bir yönetici bile kılını kıpırdatmıyor. [caption id="attachment_261644" align="alignright" width="439"] Cüneyt Çakır[/caption]

CÜNEYT ÇAKIR

23 Kasım 1976 yılında İstanbul Kuzguncuk’ta dünyaya gelen ve geçenlerde faal hakemliğine son veren Cüneyt Çakır Süper Lig'de en fazla maç yönetme başarısını gösterdi. Kocaeli Üniversitesinin İktisat bölümünden mezun olan Cüneyt Çakır’ın babası da hakemlik yapardı. Sigortacılık da yapan Cüneyt Çakır 1994 yılında hakemliğe başladı. Hayatında birçok başarıya imza atan Cüneyt Çakır, 2001’de Süper Lig'de görev yapmaya başladı. 2006’da FIFA kokartını takan Cüneyt Çakır 2011’de UEFA’nın en üst kademesindeki maçlarda görev aldı. 2022’de oynanan Türkiye-Çekya maçında son kez görev aldı.