Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, muhalefet partilerinin grup başkanvekilleriyle, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya’yı ziyaret etti.

Davutoğlu: Ben olsaydım uçağa biner Beyrut'ta inerdim Davutoğlu: Ben olsaydım uçağa biner Beyrut'ta inerdim

Toplantıda, tutukluluğu süren Can Atalay konusundaki hassasiyetlerini bitmeyeceğini belirttiklerini söyleyen Başarır, "Buradan Barolar Birliği ile görüşeceğiz. Yarın Yargıtay Başkanı'yla görüşülecek" dedi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Başarır, şunları söyledi:

"Bu gün dört parti grubu adına dört arkadaşımızda AYM'yi ziyaret ettik. Başkan ve üyelerle önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Can Atalay konusundaki hassasiyetimizi Meclis'te bu gündemin bitmeyeceğini ve tükenmeyeceğini bir kez daha belirttik. AYM'nin kararlarının uygulanmasının önemini ve bunun vurgulanmasını AYM'de de bu gündemin devam etmesinin gerekliliğini anlattık. Bizi uzun uzun dinlediler. Gerçekten çok iyi karşıladılar. Ben AYM Başkanı'na ve üyelerine teşekkür ediyorum. Bu konuda ısrarımız devam edecek. Buradan Barolar Birliği ile görüşeceğiz. Yarın Yargıtay Başkanı'yla görüşülecek. Biz hukuku, hukukun üstünlüğünü, anayasanın üstünlüğünü savunan partileriz. Bu konu konuşuldu. Bir de şunu söylemek istiyorum; bazı burada görülmesi gereken kanun tekliflerinin, meclisten geçen kanunların önemine dikkat çektik. Hayvan yasasını özellikle belirttik. O da toplumun gereksinimlerini ve bu konudaki tepkileri dikkate alarak öne alınacağını ve ivedi bir şekilde karar verileceğini söyledi. Umarım bu yasa da iptal olur."

Muhabir: Kağan Karacehennem