Bakan Şimşek: Deprem ve EYT nedeniyle bütçe açığımız oldukça yüksek seyrediyor Bakan Şimşek: Deprem ve EYT nedeniyle bütçe açığımız oldukça yüksek seyrediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 11 Mayıs’ta duyurduğu 2024 yaş çay alım fiyatı, Rize’nin Fındıklı ilçesinde Büyük Çay Yürüyüşü ile protesto edildi. Çay mitinginde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Üreticilerimizin hak ettiği taban fiyat yükselene kadar mücadele edeceğiz” dedi.

"Bu miting siyasi bir miting değil. Biz sizlerin emeği için alın teri için buradayız" diyen Başarır, şu ifadeleri kullandı:

"Eğer istediğimiz taban fiyatını 25 liraya yükseltirlerse salı günü ilk olarak AKP grubunu ziyaret edip teşekkür edeceğim. Bu güzel toprakların kadınları, beyefendileri, ne zaman Rize’ye gelsem erken kalkarım, saat 05.00’de sizleri çay bahçelerinde görürüm. O kadar çok çalışırsınız ki, yorulmak bilmezsiniz. Bizim istediğimiz çok fazla bir şey değil. Sizin hak ettiğiniz taban fiyatı. Milletvekillerimizle bu fiyat yükselene kadar, hak ettiğinizi alana kadar Meclis’te mücadele edeceğimize söz veriyoruz. Yanınızdayız, yanınızda olmaya devam edeceğiz."

Editör: Esin Özdemir