Güncel

Gazeteci Barış Pehlivan'ın tutukluğu devam edecek

Gazeteci Barış Pehlivan'ın dün savunmasını yaptığı duruşmada hakim, kararını açıklamadı. Bu nedenle Pehlivan, tutuklu bulunduğu açık cezaevinde kalmaya devam edecek.

Abone Ol

Cumhuriyet’te yayımlanan ‘Mide bulandıran öykü’ başlıklı haberi gerekçesiyle Maltepe Açık Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Barış Pehlivan, dün hakim karşısına çıktı.

İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma, salonun küçük olması nedeniyle İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin salonunda yapıldı. Duruşmanın planlanan saati 13.30’du, ancak duruşmaya saat 17.00 civarında başlandı.

Diken'de yer alan habere göre; Pehlivan, duruşmaya avukatlarıyla birlikte katıldı. Duruşmayı çok sayıda gazeteci, basın meslek örgütü temsilcisi ve avukat takip etti.

"Adliyedeki bütün gazetecileri kovun o zaman"

Pehlivan’ın savunmasını tamamlamasından sonra avukatları beyanda bulundu. Avukatlardan sonra Aydıner’in avukatı Buğra Kayım şikayetlerinin devam ettiğini, Pehlivan’ın cezalandırılmasını istediklerini söyledi. Aydıner’in avukatından sonra duruşma savcısı Sercan Baş esas hakkındaki görüşünü flash diskle mahkemeye sundu. Savcı Baş, görüşünde Pehlivan’ın ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçundan cezalandırılmasını istedi.

Pehlivan, tekrar söz aldı ve “Ben ilk kez böyle bir yazı yazmıyorum. Eğer ceza çıkarsa gazetecilerin ne yapması gerektiğini açıklayın. Adliyedeki bütün gazetecileri kovun o zaman. İşleri bu davalara girip haber yapmak, benim yaptığım da bundan ibarettir” dedi.