MSB: 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi MSB: 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Haber Merkezi - Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü yazısında daha önce 3 yıl 9 ay ceza aldığı ve cezaevinde 6 ay kaldıktan sonra tahliye edildiği davayla ilgili yeniden cezaevine gireceğini açıkladı. Pehlivan, "denetimli serbestlik"le çıkmasının şartlarından birinin, hakkında yeni bir dava açılmaması olduğunu söylediği yazısında açılan bir dava nedeniyle 8 ay ceza aldığını ve 15 Ağustos'ta teslim olacağını bildirdi.

Pehlivan, karara avukatlarının itiraz ettiğini, ancak bu talebinin reddedildiğini duyurdu. 31 Temmuz'da çıkarılan yasadan faydalanmak için talepte bulunduklarına dikkat çeken Pehlivan, Bakırköy İnfaz Hâkimliği’nden çıkacak sonuca göre, cezaevine girip girmeyeceğinin netleşeceğini yazdı.

Pehlivan'ın yazısından satır başları şöyle;

Hiç kimseyi öldürmedim. Hiç kimseye tecavüz etmedim. Hiç kimseye uyuşturucu satmadım.
Eğer bu ağır suçları işleseydim utancımdan yaşayamazdım ama iktidar bana özgürlük bahşederdi. Çok zor bir yazı benim için. Gazeteciliğimin 20. yılındayım. Ne zaman bir haberin öznesi olsam, haberim değil de uğruna ödediğim bedeller konuşulsa sıkılırım. Bundandır ki günlerdir elim gitmiyor yazıya. Lakin bilmeniz lazım. Zira biliyorum ki mesele ben değilim. Siz aslında ne olduğunu duymayın diye yeni bir mücadelenin içine sokuluyorum. Tek gücüm sizsiniz; bundandır ki en iyi bildiğim şeyi yapıyorum, haber veriyorum: Yeniden cezaevine giriyorum.