Ekonomi

Barbie filmi, İngiltere ekonomisini de etkiledi

Yönetmen Greta Gerwig'e tüm zamanların "en büyük açılış hasılatını elde eden kadın yönetmeni" ünvanını kazandıran Barbie filmi, 2023 yılının en çok kazanan filmi olarak açıklandı. 21 Temmuz'da vizyona giren filmin ekonomiyi nasıl etkilediği de açıklamada yer aldı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Başrollerinde Margot Robbie ve Ryan Gosling'in yer aldığı ve vizyona girdiği andan bu yana fırtınalar estiren "Barbie" filmi, büyük bir başarı yakaladı. 2023 yılının en iyi açılışını yapan "Barbie", tüm dünyada adeta fenomen haline gelerek, adını şimdiden sinema tarihine geçirdi.

Gişede 1 milyar dolar sınırını geçen filmin yapımcısı olan Warner Bros ve Discovery şirketi, Barbie filminin Birleşik Krallık ekonomisine büyük bir katkısı olduğunu açıkladı. 6 binden fazla figüranın kullanıldığı film sayesinde, 685 farklı mesleğin oluşmasına olanak sağlandı. İngiltere'de yaşayan yüzlerce kişi, Barbie'nin devasa Rüya Evi'ni yaratmada görev aldı.

Filmin başrol oyuncuları Margot Robbie, Ryan Gosling ve Simu Liu gibi oyunclar da film çeki sürecinde, İngiltere'de konakladı. Bu sayede İngiltere'deki çekimlerin yerel ekonomiye 80 milyon sterlin katkı sağladığı açıklandıç Film, sadece İngiltere'de gişede 95 milyon sterlin hasılat yakaladı.