Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Koza Altın'ın Nevşehir'deki maden projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu hazırlama zorunluluğu getirdi. Hazine'ye devredildikten sonra kayyım yönetimine geçen şirket, daha önce proje tanıtım dosyası (PTD) ile ÇED sürecinden muaf tutulmak istemişti. Ancak bakanlık, şirketin bu talebini reddetti.

Cumhuriyet'ten Şeyda Öztürk'ün aktardığına göre, Koza Altın, Ürgüp'teki maden projesini hayata geçirebilmek için kapsamlı bir ÇED raporu hazırlayacak. Rapor, bakanlığa sunulduktan sonra süreç resmi olarak başlayacak ve halkın katılımı toplantısı ile inceleme değerlendirme komisyonu işlemleri gerçekleştirilecek.

Bakanlık, Koza Altın'ın Balıkesir Burhaniye'deki yeraltı altın madeni projesi için de benzer adımlar atılmasını öngörüyor. Şirket, bu proje için 8 milyon 476 bin TL yatırım yapmayı planladığı ve proje alanı olarak ormanlık bir bölgeyi seçtiği biliniyor.

Meteoroloji uyardı: Artvin ve Rize'de kuvvetli yağış bekleniyor Meteoroloji uyardı: Artvin ve Rize'de kuvvetli yağış bekleniyor

Bu gelişme, Koza Altın'ın Ocak 2023'ten bu yana yürütmeye çalıştığı 24 projede "ÇED gerekli değildir" kararı alınmasının ardından geldi. Şirket ayrıca 37 farklı proje için daha başvuruda bulunmuştu.

Editör: Ziya Burak Erol