Güncel

Bakanlık uyardı: Pazarda satılan peynirlere dikkat!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, peynir yapılan süt, başta brusella olmak üzere bazı hastalık etmeni taşıyan hayvanlardan elde edilmişse, bu hastalık etmeni mikroorganizmaların peynire geçtiği belirtildi. Ayrıca kaynağı bilinmeyen ve pazar tezgâhlarında satılan taze peynirleri satın alınmamasının altı çizildi.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen üreticileri 2 Ekim’den itibaren anlık olarak yayınlamaya başladı.

Bakanlık, tarım ve gıda ürünlerine yönelik vatandaşların şimdiye kadar yanlış bildiği konuları açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kaynağı bilinmeyen ve pazar tezgâhlarında satılan taze peynirleri satın alınmaması konusunda uyarıda bulunması dikkat çekti.

Denetimler yapıldı: 463 ürünün taklit ve tağşiş yapıldığı netleşti

Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlığı tehlikeye atabilecek şekilde taklit ve tağşiş yapılan gıdaların listesini paylaşmaya başladı. Bakanlık, 56 farklı üründe bozulma ve uygunsuzluk belirlerken 463 ürünün ise taklit ve tağşiş yapıldığı netleşti. Gıdalarda tekstil boyası kullanımı ve ilaç etken maddesi gibi uygunsuzluklar belirlemişti.

Vatandaşlardan gelen soruları cevaplayan Tarım ve Orman Bakanlığı, bu sefer de mutfaktaki sağlıksız gıda ürünleriyle ilgili kritik uyarıları paylaştı. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, peynir yapılan süt, başta brusella olmak üzere bazı hastalık etmeni taşıyan hayvanlardan elde edilmişse, bu hastalık etmeni mikroorganizmalar peynire geçtiği belirtildi. Ayrıca kaynağı bilinmeyen ve pazar tezgâhlarında satılan taze peynirleri satın alınmamasının altı çizildi.

Yeniçağ'da yer alan habere göre, Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, pazar tezgahında, yol kenarında 'taze', 'doğal' gibi ibarelerle satılan süt, peynir ve yoğurdun uygun ortamda muhafaza edilmemesi nedeniyle oluşan bakterilerin, ölümle sonuçlanabilecek rahatsızlıklara yol açabileceğini belirtti.