Sağlık

Bakanlık özel sağlık tesislerine denetimi artıracak

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, özel sağlık tesislerinin denetim süreçlerini gözden geçirerek, daha etkin bir denetim sistemi oluşturacaklarını duyurdu.

Abone Ol

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, geçmişte Yenidoğan Çetesi'nin ortaya çıkarılması sürecinde elde edilen deneyimlerden yola çıkarak, denetim mekanizmalarını daha da güçlendireceklerini ifade etti. Türkiye Gazetesi'nden Cüneyt Akçatepe'nin aktardığına göre, Bakan, geçtiğimiz yıl yapılan olağanüstü denetimlerde birçok delilin toplandığını ve bu süreçte emniyet güçleriyle koordineli bir şekilde hareket edildiğini belirtti.

Memişoğlu, hastanelere yönelik yapılan sürpriz denetimlerin, bilgi sızdırılmasını önlemek amacıyla oldukça gizli tutulduğunu açıkladı. Denetimlerde, hangi personelin hangi hastaneye gideceğinin bilinmediğini ve bu bilgilerin son anda açıklandığını vurguladı. Bakan, "Denetimlerde bu yüksek gizlilik, içimizde olabilecek çete üyelerini tespit etmek için hayati öneme sahip," dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın, denetim süreçlerini iyileştirmek için yeni bir yapılanmaya gitmekte kararlı olduğu da bildirildi. Memişoğlu konu hakkında, "Özel sağlık kuruluşlarını daha sıkı bir disipline tabi tutacağız. Bu, sağlık sistemimizde çürük elmaları ayıklamak için gereklidir ve bu yönde taviz veremeyiz," şeklinde konuştu.