Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Reuters'a yazılı olarak verdiği mülakatta, "uygun koşulların oluşması halinde Türkiye ve Suriye'nin ilişkileri normalleştirme çabaları kapsamında bakanlar düzeyinde bir araya gelinebileceğini" söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la Ankara-Şam ilişkilerini normalleştirmeyi görüşmek üzere Türkiye'ye davet edeceğini söylemişti. Erdoğan, "Biz davetimizi yapacağız. İnşallah bu davetle birlikte de Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişte olduğu gibi aynı noktaya getirelim istiyoruz. Davetimiz her an olabilir" sözlerini kullanmıştı.

"Süreç sorunsuz ilerliyor"

Bakan Güler ayrıca F-16 savaş uçakları ve modernizasyon kitlerinin tedariki konusunda ABD ile yaptığı anlaşmadan memnun olduğunu ve sürecin planlandığı gibi devam ettiğini söyledi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti TBMM Başkanı Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti

"Son jet teslim edilene kadar projenin sorunsuz bir şekilde tamamlanacağını umuyoruz" diyen Güler iki ülkenin yetkililerinin anlaşmanın ayrıntılarını görüşmeye devam ettiğini sözlerine ekledi. 

Editör: Ziya Burak Erol