Bakan Göktaş, NTV yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu

"Her haneye bir aile danışmanı uygulaması için çalışmalara başladık"

Aile ve nüfus konularını ele alan Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığını haziran ayında kurduklarını anımsatan Göktaş, şunları kaydetti;

"Diğer yandan biz de önleyici tedbirlerle, mahalle bazlı sosyal hizmet anlayışı ile sağlıklı aileyi korumak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nasıl her ailenin bir aile hekimi varsa, biz de her hanenin bir aile danışmanı olsun istiyoruz. İlk defa açıklıyorum, bununla ilgili çalışmamızı başlattık. Bu sayede mahalle mahalle ülkemizin sosyal risk haritasını çıkaracağız. Olası riskleri önceden görüp ona göre hareket edeceğiz. Böylece önleyici tedbirlerimizi de almış olacağız." 

"14 bin 797 çocuğumuza hizmet veriyoruz"

Eygi'nin İsrail askeri tarafından öldürüldüğü kanıtlandı Eygi'nin İsrail askeri tarafından öldürüldüğü kanıtlandı

Devlet himayesindeki çocuklara ilişkin bir başka soru üzerine de Bakan Göktaş, şunları ifade etti:

"Çocuklarımız bizim gözbebeğimiz. Bugün 1185 çocuk evi, 115 çocuk evleri sitesi ve 62 ihtisaslaştırılmış çocuk evleri sitesinde toplam 14 bin 797 çocuğumuza hizmet veriyoruz. Hizmetlerimiz konusunda AK Parti döneminde en büyük değişimi çocukların yaşam alanlarında devrim niteliğinde değişikliklerle gerçekleştirdik. Büyük ve kalabalık kuruluşlardan, koğuş sisteminden ev tipi kuruluşlara geçtik. Çocuklarımız yaş ve cinsiyetine göre planlanan evlerde aile ortamında büyüyorlar. Çocuk evleri ve çocuk sitelerinde kurduğumuz yeni yaşam modelleriyle çocuklarımızın sosyal hayata uyum sağlamalarını kolaylaştırdık. Bu evlerde ev annesi gözetiminde 24 saat esasına göre yatılı hizmet veriliyor. Çocukları, günlük hayata dair sorumluluk alacak şekilde hayata hazırlamaya gayret ediyoruz."

"50 bine yakın şehit ve gazi yakınımızın kamuda istihdamını sağladık"

Bakan Göktaş, şehit yakınları ve gazilere yönelik çalışmalara ilişkin soruya da "Bakanlık olarak şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımızın her daim yanında olmaya ve onları hayatın her alanında desteklemeye devam ediyoruz. Bugüne kadar 50 bine yakın şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızın kamuda istihdamını sağladık. Eylül ayı içerisinde yeni bir atama yapmayı planlıyoruz. 500’ün üzerinde şehit yakını ve gazilerimizin ve yakınlarının atamasını gerçekleştireceğiz" yanıtını verdi.

Editör: Nur Yıldız