Ekonomi

Bakan Yumaklı'dan 'IPARD-II' açıklamaları

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AB Katkılı Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında, hayvancılık ve gıda işleme sektörlerine yönelik 282 proje için 768 milyon lira hibe desteği sağlanacağı bilgisini paylaştı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AB Katkılı Kırsal Kalkınma Destekleri (IPARD-II) Programı çerçevesinde, hayvancılık ve gıda işleme sektörlerine yönelik 282 proje için 768 milyon lira hibe desteği sağlanacağını bildirdi.

Kırsal kalkınma desteklerine ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Bakan Yumaklı, kırsala yeni yatırımlar kazandırmaya ve istihdam alanları oluşturmayı sürdüreceklerini vurgulayarak, şöyle dedi:

 "Hayvancılık ve gıda işleme sektörlerinde 282 projeye 768 milyon liralık kaynak temin edildi. Proje süreçleri tamamlandığında ülkemize 1,4 milyar liralık yatırım kazandırılmış olacak."

Ayrıca, Yumakl, IPARD-III ilanını da yakında açıklayacaklarını dile getirerek, bunun diğerlerinden farkının 81 ilde uygulanması olacağını kaydetti.