Genel

Bakan Yumaklı, ramazan öncesi gıda denetimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ramazan ayı kapsamında 7 bin 500 personelin tekrar sahaya çıktığına dikkat çekti.

Abone Ol

Haber Merkezi - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AKP Konya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, ramazan ayı öncesi sıklaştırdıkları gıda denetimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Ramazan ayına özgü olarak 7 bin 500 arkadaşımızın sahaya tekrar çıktığını ifade etmek, Konya'dan bunu duyurmak istiyorum" diyen Yumaklı, Konya'nın hem bitkisel üretimde hem de hayvansal üretimde Türkiye'nin gıda ihtiyacını karşılayan en önemli şehirlerinden biri olduğunu vurguladı. 

Öte yandan, son 21 yılda Konya'ya tarım, orman ve su konularında 189 milyar lira yatırım yapıldığına işaret eden Yumaklı, kentin potansiyelini harekete geçirmek için Konya Büyükşehir Belediyesi ile birçok çalışma yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini ekledi. 

Son aylarda tarımda özellikle bazı konuları çözüme kavuşturmak ya da iyileştirmek adına devrim niteliğinde düzenlemeler gerçekleştirdiklerini belirten Yumaklı, şunları söyledi: 

"Örneğin işlenmeyen arazilerin üretime kazandırılmasıyla ilgili gerekli altyapı çalışması bitti ve bunun izleme dönemine geçtik. 2 yıl üst üste işlenmeyen tarım arazilerinin 2 yıl sonra mülkiyeti sahiplerinde kalmak üzere bakanlığımız tarafından kiraya verilerek, kira bedelinin mülkiyet sahiplerine ama bu arazinin tarıma, Türkiye ekonomisine kazandırılması işlemi olacak inşallah. Çiftçi kayıt sistemine kaydolamayan miras veya veraset konularıyla alakalı büyük bir kesim vardı. Bununla ilgili de düzenlemeleri yaptık. Şu ana kadar yaklaşık 4,6 milyon dekarlık ilave arazi için de çiftçi kayıt sistemine kaydolmak üzere başvuru geldi."