Haber Merkezi - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Aydın memecik zeytinyağı ile Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili alan zeytinyağı sayısının 3'e ulaştığını bildirdi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yumaklı, 'Efeler ve bereketli topraklar diyarı Aydın'ın incir ve kestanesinden sonra 'memecik zeytinyağının AB tescili aldığını belirtti. 

Aydın'a, Aydınlı üreticilere, sektöre ve Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Yumaklı, Milas ve Edremit zeytinyağının ardından, Aydın memecik zeytinyağı ile AB'den coğrafi işaret tescili alan zeytinyağı sayısının 3'e ulaştıpını kaydetti. 

Paydaş kurumlarla iş birliği içinde olmayı sürdüreceklerinin altını çizen Bakan Yumaklı, "Ülkemizle özdeşleşen ürünlerimizi uluslararası alanda tanıtmaya ve kırsal kalkınmaya katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi. 

Meyve, sebze ve bitkilerdeki tarımsal zararlılar yapay zeka sistemi ile azaltılıyor Meyve, sebze ve bitkilerdeki tarımsal zararlılar yapay zeka sistemi ile azaltılıyor

Öte yandan, Bakan Yumaklı'nın paylaşımında yer verdiği infografikte, "Menderes Nehri'nin suladığı topraklarda yetişen ve ülkemize has lezzetlerden olan memecik zeytinyağı AB'den tescil alan 20'nci Türk lezzeti oldu" diye belirtildi. 

Editör: Haber Merkezi