Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangında, Diyarbakır’da 7 bin 900, Mardin’de ise 7 bin dekar tarım alanının yandığını açıkladı. Böylece, yangında toplam 14 bin 900 tarım alanı yandı. 

Sosyal medya hesabından yangına ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Yumaklı, Diyarbakır’da 924 küçükbaş hayvanın can verdiğini, 83 küçükbaş hayvanın Et ve Süt Kurumu’na (ESK) kesime gönderildiğini bildirdi. 

Eygi'nin ailesi ABD'den bağımsız soruşturma talep etti Eygi'nin ailesi ABD'den bağımsız soruşturma talep etti

924 küçükbaş hayvan telef oldu, 190 hayvan yerinde tedavi edildi

Yangın çıktığı andan itibaren ekiplerin müdahale, destek ve tespit çalışmaları için bölgeye sevk edildiğini belirten Yumaklı, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Çiftçilerimizin kayıp ve hasarlarına yönelik tespit çalışmaları da tamamlanmıştır. Diyarbakır’da; Çınar ilçesinde Köksalan Mahallesi, Bağacık Mahallesi, Yazçiçeği Mahallesi ve Ağaçsever Mahallelerinde 7 bin 900 dekar tarım alanının yandığı, bunun 6 bin 789 dekarında anız, bin 111 dekarında ise hasadı yapılmamış buğday ekili olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca 1 adet traktör ve 14 adet sulama tesisi yanmıştır. Köksalan Mahallesinde 924 küçükbaş hayvan telef olurken, tedavi edilemeyecek durumda ağır yaralı 83 küçükbaş hayvan Et ve Süt Kurumuna kesime gönderilmiştir. ESK bu hayvanları sahiplerinden nakliye primi vererek satın almıştır. 190 hayvan ise yerinde tedavi edilmiştir."

Editör: Esin Özdemir