Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülke genelindeki yangınlara ilişkin yaptığı açıklamalada, 247 yangına müdahale edildiğini, bunlardan 241'inin kontrol altına alındığını bildirdi.

Karabük'ün Ovacık ilçesindeki orman yangınının kontrol altına alındığını belirten Yumaklı, Türkiye'nin birçok bölgesinde süren orman yangınları ile ilgili son durumu aktardı.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı! Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı

Öte yandan, kontrol altına alınamayan 6 bölgedeki yangınlar hakkında detay vermeyen Yumaklı, şu an için endişe edecek seviyede bir orman yangının bulunmadığını ekledi. 

Bakan Yumaklı'nın açıklamasına göre, Salihli ve Gölmarmara (Manisa), Mudanya (Bursa), Datça, Yatağan ve Ula'da (Muğla) yangınlar henüz kontrol altına alınamadı. 

Yangında 3 gözaltı

Muğla’nın Yatağan ve Datça ilçelerinde çıkan yangınlarla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Yatağan’da meydana gelen orman yangını ile ilgili inceleme başlatan jandarma ekipleri, Yava Mahallesi’nde yangının başladığı bölgede arı kovanları olduğunu tespit etti.

Bununla birlikte, incelemelerini derinleştiren ekipler, yangının arıcıların arıların saldırganlaşmasını önlemek için kullandığı körükte yakılan ateşten çıktığını belirledi. Bunun üzerine bölgedeki arı kovanlarının sahibi olan 78 yaşındaki M.Ş. ve 37 yaşındaki oğlu İ.Ş. gözaltına alındı.

Editör: Esin Özdemir