Genel

Bakan Yerlikaya, 'Kafes-42' operasyonunda organize suç örgütü üyesi 12 şüphelinin yakalandığını duyurdu

'Kafes-42' operasyonu çerçevesinde, elebaşılığını kırmızı bültenle aranan Beratcan Gökdemir'in üstlendiği organize suç örgütü üyesi 12 kişinin yakalandığı duyuruldu.

Abone Ol

Haber Merkezi - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kafes-42" operasyonu çerçevesinde elebaşılığını kırmızı bültenle aranan Beratcan Gökdemir'in üstlendiği organize suç örgütü üyesi 12 kişinin yakalandığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, söz konusu paylaşımında elebaşılığını kırmızı bültenle aranan Beratcan Gökdemir'in yaptığı organize suç örgütüne yönelik İstanbul'da jandarma bölgesinde "Kafes-42" operasyonu düzenlendiğini kaydetti. 

Suç örgütlerine nefes aldırmayacaklarını vurgulayan Yerlikaya, operasyonda 12 organize suç örgütü üyesinin yakalandığını kaydetti.

Bakan Yerlikaya'nın operasyona ilişkin bilgilere yer verdiği paylaşımında şu ifadeler yer aldı: 

"Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca yapılan fiziki ve teknik takip sonucu elebaşılığını yurt dışında firari olarak bulunan Beratcan Gökdemir'in yaptığı suç örgütünün, talimatları, firari olarak yurt dışında yaşayan elebaşından telefon yoluyla aldıkları, sözde 'tahsilat' adı altında mağdurlara cebir, tehdit ve şiddet uyguladıkları, silahla adam yaraladıkları ve uzun namlulu silahlar ile motorlu ve maskeli olarak ev ve iş yeri kurşunladıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucu AK-47 piyade tüfeği, M-16 piyade tüfeği ve Glock marka 9 mm tabanca ele geçirildi."