Genel

Bakan Yerlikaya, 'Hatay'ın karanlıkta kalmasına asla izin vermeyeceklerini' bildirdi

Hatay'ın karanlıkta kalmasına asla izin vermeyeceklerini vurgulayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da yapımı süren yaklaşık 40 bin konutun en kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Abone Ol

Haber Merkezi - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 'Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde konuştu. Bakan Yerlikaya, burada yaptığı konuşmada, Hatay'da yapımı süren yaklaşık 40 bin konutun en kısa sürede tamamlanacağını bildirdi. 

Hep birlikte omuz omuza vererek ayağa kalkacaklarını belirten Yerlikaya, Hatay'ın, dünyadaki 23 medeniyetin 13'üne ev sahipliği yaptığını hatırlattı. 

Bununla birlikte, dünyada aydınlatılan ilk cadde olan Kurtuluş Caddesi'nin, "Türkiye'yi Yüzyılı" ile aydınlatılacağını ifade eden Yerlikaya, Hatay'ın karanlıkta kalmasına asla ama asla müsaade etmeyeceklerini belirtti. 

Bakan Yerlikaya, 6 Şubat 2023'ün hiçbir zaman hafızalarımızda silinmeyeceğini vurgulayarak, sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Acısı yüreğimizden asla gitmeyecek çünkü o gün çok acı, çok karanlık bir gündü. Yükümüz ağır, imtihanımız büyüktü. Ama asla umutsuzluğa kapılmadık, karamsarlığa düşmedik, inancımızı yitirmedik. 'Elbette zorlukla beraber kolaylık vardır' dedik. 'İman varsa imkan da vardır' dedik. 'Ümitsizlik diyarına gitme, umutlar var. Karanlığa kapılma, güneşler var' dedik. O gün asrın felaketinde devletimizin tüm imkanlarını deprem bölgesindeki kardeşlerimiz için seferber ettik."

"Sizleri yeni yuvalarınıza kavuşturmaya başlıyoruz"

Zorlukların birlik olarak atlatılacağına işaret eden Yerlikaya, hiçbir vatandaşın yalnız olmadığına dikkat çekti.  Öte yandan, asrın felaketinin herkesi derinden sarstığını kaydeden Yerlikaya, şöyle dedi: 

" Hataylılar, ata yurdunu, anılarını biriktirdiği baba ocağını asla terk etmedi, terk etmeyecek. Çünkü sizlere biz söz verdik. 'Devletimiz bütün imkan ve birikimiyle afetzede kardeşlerimizin yanındadır' dedik. 'Hiçbir kardeşimiz, hiçbir vatandaşımız yalnız değildir. Milletimiz müsterih olsun' dedik. Bugün hamdolsun yaralarımızı hep birlikte sardık, sarıyoruz. Söz verdiğimiz gibi dünyada eşi ve benzeri olmayan bir hızla, bir yıl gibi kısa bir sürede sizleri yeni yuvalarınıza kavuşturmaya başlıyoruz."