Güncel

Bakan Yerlikaya: "Devrim niteliğinde adımlar attık"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Terörün belini kırdık. Bölücü terör örgütü artık son çırpınışlarını yaşıyor. Öyle bir kararlılıktı ki bu, sadece sınırlarımızda değil, Irak’ta da Suriye’de de teröristlerin inlerine giriyor, başlarını eziyoruz. Bugün gelinen noktada devrim niteliğinde adımlar atıldı” dedi.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Terörün belini kırdık. Bölücü terör örgütü artık son çırpınışlarını yaşıyor. Öyle bir kararlılıktı ki bu, sadece sınırlarımızda değil, Irak’ta da Suriye’de de teröristlerin inlerine giriyor, başlarını eziyoruz” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti İl Başkanlığı’nca düzenlenen “Türkiye Buluşmaları” programına katıldı.

ANKA Haber Ajansı'ndan Ahmet Ün'ün haberine göre, burada gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Yerlikaya, birilerinin, bin yıldır bu topraklar üzerinde emelleri ve hevesleri son bulmayanların taşeronluğunu yaptığını söyledi.

“Aziz Milletimize dair hedeflerimiz var. Her bir vatandaşımızın refah seviyesinin arttığı, şehirlerimizin kalkındığı, ülkemizin küresel bir güç haline geldiği, bir Türkiye hedefimiz var” diyen Bakan Yerlikaya, şunları söyledi:

"Her daim birlikte, özümüzden geleceğe’ emin adımlarla ilerliyoruz. Biz bu topraklara dün gelmedik. Dün birlikte yaşamaya başlamadık. Biz, Sultan Selahaddin’in ordusunda bir olmuş, Sultan Alparslan’ın ordusunda cem olmuş, Çanakkale’yi geçilmez kılan, sevinci bir, hüznü bir, kaderi bir olmuş bir milletiz. Bu milletin arasındaki bağlar gönül bağıdır, can bağıdır.”

‘Terörden dolayı tek bir insanımızı dahi kaybetmeye tahammülümüz yok’

Terörle mücadele kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayan Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti:

“Terörle amansız mücadele bizim kırmızı çizgimizdir. 23 yıldır Diyarbakır’ımıza yapılanlar, bu ülkeye, bu millete yapılan hizmetler bir lütuf değil, bir haktır. İktidar doğusundan batısına bu ülkenin temel insan hakları konusunda yaşadığı sorunları kendisine dert edindi ve bugün gelinen noktada devrim niteliğinde adımlar atıldı. Türkiye’nin eskimiş, yıllarını çalmış tartışmalarla kaybedecek bir dakikası dahi yoktur. Bizim terörden dolayı tek bir insanımızı dahi kaybetmeye tahammülümüz yoktur. ”

‘Diyarbakır’da, tüm terör örgütlerine yönelik 3 bin 671 operasyon gerçekleştirdik’

Terörün belini kırdıklarını söyleyen Bakan Yerlikaya, Diyarbakır’da terör ve uyuşturucuyla mücadeleye yönelik düzenlenen operasyonlara ilişkin şu bilgilendirmelerde bulundu. Diyarbakır’da bu yıl içerisinde terör örgütlerine yönelik 3 bin 671 operasyonun düzenlediğini aktaran Bakan Yerlikaya, şöyle konuştu;

“Bölücü terör örgütü artık son çırpınışlarını yaşıyor. Öyle bir kararlılıktı ki bu, sadece sınırlarımızda değil, Irak’ta da Suriye’de de teröristlerin inlerine giriyor, başlarını eziyoruz. Bakın, sadece bu yıl içinde Diyarbakır’da, tüm terör örgütlerine yönelik 3 bin 671 operasyon gerçekleştirdik. 10 terörist etkisiz hale getirildi. 831 şahıs gözaltına alındı. Bu mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Medeniyetlerin beşiği olan bu topraklar, huzurun ve kardeşliğin en güçlü kalesi olmuştur. Peki, İçişleri Bakanlığı olarak biz ne diyerek yola çıktık? Türkiye’nin Huzuru için. Evet, Türkiye’nin huzuru, Diyarbakır’ın huzuru için sadece teröristlerle değil, şehir eşkıyalarıyla, zehir tacirleriyle, tüm suç ve suçlularla da mücadele ediyoruz. Diyarbakır’ımızın bereketli topraklarında Hint keneviri yetiştirilmesine, terörün finansmanına kaynak aktarılmasına müsaade eder miyiz sandılar? Sadece bu yıl içinde Diyarbakır’da zehir tacirlerine yönelik, 2 bin 514 operasyon düzenledik bin 64 şahıs gözaltına alındı, bunlardan 501’i tutuklandı. Yine bu dönemde Diyarbakır’da 14 tona yakın esrar, yaklaşık 68 milyon kök kenevir ele geçirdik”