İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Polis Özel Harekat Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, "Devletimizin bekasına, milletimizin geleceğine kabus gibi çökmeye çalışanlar kendi karanlıklarında boğulmaya mecburdur. Hangi ine saklanırlarsa saklansınlar bu millete ihanetin hesabını soruyoruz, sormaya da devam edeceğiz. Bu vatansızlar nerede olurlarsa olsunlar, bilsinler ki devletimizin nefesi enselerindedir" ifadelerini kullandı.

Gaziantep'te 2 tırın çarpıştığı kazada 1 kişi öldü Gaziantep'te 2 tırın çarpıştığı kazada 1 kişi öldü

Bakan Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü dolayısıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığı ve Polis Özel Harekat Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Polis Özel Harekat Başkanlığı'nda konuşan Yerlikaya, şunları kaydetti: 

"Bundan 8 yıl önce, tam da bu dakikalarda, hainlerce, bedeli şehit kanlarıyla ödenmiş kutsal vatan toprağımızda, alçak bir ihanet girişimi yaşandı. O karanlık gecede; gökten bombalar yağdı. Tanklar insanlarımızı ezdi. Masum insanların üzerlerine hedef gözetmeksizin ateş açıldı ama bu hainlerin hedef gözettikleri yerler de vardı. Korktukları, yok etmek istedikleri, ölüm kusmak istedikleri. O yerlerin başında da, bileği bükülmeyen kahramanların yurdu, Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı ile Havacılık Dairesi Başkanlığı geliyordu. O gece bizleri sınadılar kardeşlerim. Vatan sevgimizle sınadılar. Al bayrağımıza duyduğumuz aşkla, canlarımızla, koklamaya doyamadığımız evlatlarımızla sınadılar. Ancak; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleriyle, ‘Son sözü top, tüfek değil iman belirleyecekti’ öyle de oldu. Dalga dalga yayıldı o ruh. Canı pahasına sokaklara dökülen o koca yürekler, darbeci alçaklara asla geçit vermediler."

Editör: Esin Özdemir