Haber Merkezi - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sincan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) CRRC-MNG Raylı Sistem Araçları Fabrikası'nda düzenlenen "İstanbul Havalimanı Metrosu Sürücüsüz Yerli Metro Seti Teslim Töreni"ne katıldı.

Halkalı-İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro hatlarında kullanılacak sürücüsüz yerli metro setini teslim aldıklarını bilgisini paylaşan Uraloğlu, "Üstelik bu yıl İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metrosu'nda bir ilk olarak, yerli ve milli metro sinyalizasyon sistemlerini kullanmaya başladık" dedi.

Bununla birlikte, Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Halkalı Metro Hattı yapım çalışmalarının da tüm hızıyla sürdürüldüğünü vurgulayarak, hattın 24 kilometrelik İstanbul Havalimanı-Kayaşehir kesimini de marttan önce hizmete almayı hedeflediklerini aktardı.

"Modernize ederek sürücüsüz sinyal sistemine uygun hale getireceğiz"

Hatlarda kullanacak 25 metro setinden ilk 10'unu acil ihtiyaç nedeniyle yurt dışından getirdikleri bilgisini veren Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bu araçlar ilk etapta sürücülü olarak tasarlandı ve şu anda İstanbul Havalimanı-Kağıthane hattında başarıyla hizmet veriyorlar. 10 setin devamındaki 15 seti ise yüzde 60 yerlilik şartıyla şu an sizlerle bir araya geldiğimiz tesislerde üretiyoruz ve ilkini bugün teslim almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geri kalan 14 setin tamamını da 2024 yılı içinde teslim alacağız. Bu setlerin tedarik sürecinin tamamlanmasının ardından şu anda çalışan 10 metro setini de modernize ederek sürücüsüz sinyal sistemine uygun hale getireceğiz."

ZÜCHEX Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı başladı ZÜCHEX Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı başladı

Editör: Haber Merkezi