Kosova'da 22. Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali başladı Kosova'da 22. Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali başladı

Haber Merkezi -  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şehit Savcı Selim Kiraz Kültür Merkezi'nde düzenlenen Trabzonlular Buluşması'na katıldı. Burada, ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın TUSAŞ tesislerinde üretimine devam edildiğini kaydeden Uraloğlu, "İnşallah mart ayında onun yer teslimini yapacağız, sonra da haziran ayında Space X’in fırlatma tesislerinden inşallah ilk yerli ve milli uydumuzu da uzaya fırlatmış olacağız" diye konuştu. 

"Yerli ve milli uydumuzun üretimine Ankara'da devam ediliyor"

Öte yandan, Türkiye'nin ulaşım ve iletişimin her alanında var olduğunu, artık uzayda yerli ve milli uyduların olacağını belirten Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uzayda, şu anda sadece bizim Bakanlığımızın 9 tane uydusu var, 1994 yılında başlayan bir serüven ile beraber. Şimdi ilk yerli ve milli uydumuzun, TUSAŞ tesislerinde, Ankara’da üretimine devam ediliyor. İnşallah mart ayında onun yer teslimini yapacağız, sonra da haziran ayında Space X’in fırlatma tesislerinden inşallah ilk yerli ve milli uydumuzu da uzaya fırlatmış olacağız. Bu bize daha geniş bir kapsama alanı sağlamış olacak, daha sağlıklı haberleşme ve iletişim sağlamış olacak."

Editör: Haber Merkezi