Güncel

Bakan Uraloğlu Haydarpaşa Garı'na ilişkin açıklama yaptı

2010 yılında çıkan yangında büyük hasar gören Haydarpaşa Garı'nda sürdürülen restorasyon çalışmalarının sonuna geliniyor. 2024 yılında hizmete açılacak gara ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklama yaptı.

Abone Ol

Haber Merkezi - 2010 yılında çatısında çıkan yangın sonrasında uzun süren bir restorasyon sürecine giren, rayların bulunduğu alanda yapılan kazılarla arkeolojik kalıntıların bulunduğu Haydarpaşa Garı ve çevresine ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklama yaptı. 

Haydarpaşa Garı ile ilgili oranın birilerine satılması devredilmesi gündemimizde yok. Turizm Bakanımıza devrediyoruz. Orada tam bir turistik destinasyonla İstanbul'a ve ülkemize orayı kazandıracağız, asli görevini de yürütmeye devam edecek. Sabiha Hökçen Havalimanındaki 2'nci pist bitti. Bugünlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın müsait olduğu bir programla resmi açılışını yapacağız. Sabiha Gökçen'deki tek pistteki günlük uçuş 700. Bugün itibarıyla da yıllık 36 milyon yolcuya hizmet etmeye başlamıştır. Sayıştay raporlarıyla ilgili; sayıştay raporlarının nihai halinin neye geldiğinden bakmak lazım. Sorgunun gereğini yapmışsak o kapanmış demektir.

Yıllar içinde kamuoyunun garın fonksiyonunu devam ettirmesi ısrarına karşı Haydarpaşa'nın otel, AVM gibi projelerle değerlendirilmesi gündeme gelmişti. Temmuz ayında TCDD'den yapılan açıklamada garın 2024 yılı içinde hizmete açılacağına yer verildi.