Güncel

Bakan Tunç'tan 'Narin' açıklaması: Şüpheliler yarın adliyeye çıkarılacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Narin kızımızın canice öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturma titizlikle yürütülüyor. 22 şüpheli yarın hakim karşısına çıkacak" dedi.

Abone Ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan Narin Güran'ın köyüne gitti. Narin'in mezarını ziyaret eden bakanlar ardından Diyarbakır Valiliği'nde ortak basın açıklaması yaptı. 

Ortak basın açıklamasında konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şüphelilerin yarın mahkemede olacağını ifade etti. Tunç ayrıca AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın süreci takip ettiğini aktardı.

"26 kişinin şüpheli 241 kişini tanık olmak üzere 260 kişinin ifadesi bu güne kadar alınmıştır" diyen Tunç, "Şüpheliler yarın adliyeye çıkarılacak" ifadelerini kullandı.

"22 şüpheli yarın hakim karşısına çıkacak"

Bakan Tunç, şunları kaydetti;

"Narin kızımın canice öldürülmesiyle ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma büyük bir titizlikle ve hassasiyetle sürdürülmektedir.

Narin kızımızdan alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik ve patolojik incelemeler yapılmak üzere bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp grup başkanlığı, diğer kısımları da İstanbul Adli Tıp kurumumuza gönderilmiştir.

26 kişinin şüpheli 241 kişini tanık olmak üzere 260 kişinin ifadesi bu güne kadar alınmıştır

Adli Tıp Kurumu'ndan ölüm sebebine ilişkin nihai rapor beklenmektedir.

22 şüpheli yarın hakim karşısına çıkacak"

 "Onun takdiridir"

Yılmaz Tunç, önce "Bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız" diyen, ardından da "Narin’in ‘görmemesi gereken’ bir şey gördüğü için, amcası Salim Güran tarafından öldürülmüş olabileceği düşüncesini akla getiriyor" açıklaması yapan AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ile ilgili açıklama yaptı. 

Tunç, bir gazetecinin AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun açıklamalarına ilişkin soruya "Soruşturmanın gizlilği ile ilgili söylediği bir husus var, onun takdiridir" cevabı verdi.

Tunç'a Ensarioğlu'yla ilgili soru yöneltildiği sırada canlı yayının kesilmesi dikkati çekti.