Güncel

Bakan Tekin'den '20 bin öğretmen' açıklaması: "Yeni öğretim yılına..."

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması hakkında yeni bir açıklama yaptı. Tekin, "Yeni öğretim yılına yetiştirmeyi arzu ediyoruz. Yetiştiremezsek yetiştirdiğimiz yerden devam edeceğiz" dedi.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katılığı Habertürk yayınında, merak edilen konular hakkında açıklama yaptı. Tekin, merakla beklenen 20 bin öğretmen ataması hakkında da konuştu. Tekin, "Yeni öğretim yılına yetiştirmeyi arzu ediyoruz" dedi.

Bakan Tekin'in canlı yayındaki açıklamalarından detaylar, şu şekilde:

"Sözlü ile ilgili mekanizma tamamlanınca, bittikten sonra 657 ile ilgili mekanizmalar var. Güvenlik soruşturmaları takvimi var. Bittiği an itibarıyla atamalarını yapıp, ailemize katmış olacağız. 20 bin kişiyle ilgili ilgili birimlerden cevaplarımızı almış olacağız. Yeni öğretim yılına yetiştirmeyi arzu ediyoruz. Yetiştiremezsek yetiştirdiğimiz yerden devam edeceğiz.

Malum engelli arkadaşlarımızın atanmasıyla ilgili süreci Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yürütüyor. Onlar kendilerine verilen kadro sayısını bakanlıklar arasında bölüştürüyorlar. Bize de tahsiste bulunacaklar. O süreç tamamlanınca engelli arkadaşlarımızla ilgili atama sürecini duyururuz. Oradan sayı bekliyoruz."