Ekonomi

Bakan Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması: Vatandaşımıza da piyasalara da sürpriz yapmayacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasaları bozmadan kademeli çıkış hedeflediklerini bildirdi. Vatandaşa ve piyasalara sürpriz yapmayacaklarını vurgulayan Şimşek, "Enflasyonu yükseltecek adım atmayacağız" dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon kanalında ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Programın özünün enflasyonu tek haneye indirmek olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, "Şu anda fiyat istikrarından uzağız ama hedefimiz bu" dedi. 

Öte yandan, ikinci hedefin borç oranını yüzde 40 seviyesinin altında kalıcı olarak tutmak, üçüncü hedefin ise sürdürülebilir cari açık olduğuunu kaydeden Şimşek, söz konusu hedeflere ulaşmak için kur korumalıdan çıkmayı hedeflediklerine işaret etti. 

"Burada piyasaları bozmadan kademeli çıkış hedefliyoruz" diyen Şimşek, "Enflasyonu yükseltecek adım atmayacağız. Biz vatandaşımıza da piyasalara da sürpriz yapmayacağız" ifadelerini kullandı. 

"Kur hedefimiz yok ve olmayacak"

KDV artışına da değinen Şimşek, şunları söyledi: 

"Kurumlar vergisi genel artışı olmayacak, gelir vergisi oranlarında genel bir artış olmayacak, MTV'ye ilişkin yeni bir düzenleme olmayacak. Bütçe disiplinini sağlayacağız. Kur hedefimiz yok ve olmayacak, serbest kur rejimindeyiz. Seçim sonrasına liranın değer kaybına ilişkin beklentiler bana çok anlamlı gelmiyor. Piyasada Merkez Bankası var, piyasaya arz ediyor bu doğru, ama bunun dışında müdahalemiz yok diyorlar. Yurtdışından kaynak girişi var. Küresel olarak faiz indirimleri bekleniyor. Bu da risk iştahını artıracak. Türkiye gibi hikayesi olan ülkelere fon akışı devam edecek."