Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önerisiyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet ŞimşekCHP’nin gölge kabinesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan sorumlu olan genel başkan yardımcısı Yalçın Karatepe ile önümüzdeki günlerde görüşecek.

Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi'nin kapanışında konuştu: Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi'nin kapanışında konuştu:

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, CHP’li Karatepe, Bakan Şimşek ile yapacakları görüşmede enflasyonu ve iktidarın ekonomi politikalarını gündeme getireceklerini belirtti. 

Görüşmede gündeme getirmeyi planladığı başlıkları paylaşan Karatepe, “Asgari ücretin artırılmaması enflasyonla mücadele aracı olarak görülüyor. Biz yoksullaştırıcı ekonomi politikalarının karşısında olduğumuzu ifade edeceğiz. Temmuzdan itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması gerektiğinini söyleyeceğiz" dedi. 

Emekli maaşlarını gündeme getireceğini belirten Karatepe, “Enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması gerektiğini söyleyeceğiz” dedi. 

Karatepe, iktidarın yeni vergi düzenlemesi hazırlığına karşı kendilerinin “vergide adalet” önerisini anlatacaklarını vurguladı.

"Tarımsal destekler yetersiz" 

Karatepe, vergi adaletsizliği, çay ve hububat fiyatları gibi açıklanan tarımsal desteklerin yetersizliğini görüşmede ileteceklerini söyleyerek, “KÖİ projelerinin kamuya çok büyük yük olduğunu söyleyeceğiz” dedi. Karatepe, Varlık Fonu’na ilişkin eleştirilerini ileteceklerini ve bunun zamanla tasfiye edilmesi gerektiğini söyleyeceklerini de belirtti. 

Bu görüşmenin AKP ile ortak bir ekonomi programı hazırlığı anlamına gelmediğini vurgulayan Karatepe, “Gizli bir ajandamız yok. Ortak program çalışılması söz konusu değil. AKP ile işbirliği yapmıyoruz" dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız. 

Editör: Erva Gün