"Altın Konteyner İhracat Ödülleri" sahiplerini buldu "Altın Konteyner İhracat Ödülleri" sahiplerini buldu

Haber Merkezi-Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki dönemde Elektrik Üretim A.Ş'ye (EÜAŞ) ait hidroelektrik santraller (HES) limanlar, otoyollar, köprüler ile arsa ve arazilerin özelleştirileceğini duyurdu.

Yüksek enflasyon nedeniyle enflasyon muhasebesi sistemine geçileceği bildiren Şimşek, bankalar ve finans kurumlarını ayrı tutacaklarını, bu kurumlara enflasyon muhasebesi uygulanmayacağını vurguladı. 

Enflasyonu düşürme konusunda kararlı olduklarını kaydeden Şimşek, bugün aldıkları önlemlerin 18 ay sonra sonuç verdiğini, aylık enflasyonda düşme olsa da yıllık enflasyondaki düşüşün gelecek yılın ortalarını bulacağını bildirdi.

"Kapı kapı dolaşıp para istemedik"

Muhalefet milletvekillerinin "Kapı kapı dolaşıp Arap ülkelerinden para dileniyorsunuz" şeklindeki eleştirilerine yanıt veren Şimşek; bugüne kadar Suudi Arabistan, Katar, Almanya, Fransa ve İngiltere gibi birçok ülkeye ziyaret gerçekleştirdiklerini ancak buralarda sadece uyguladıkları ekonomi programını anlattığını belirtti. Hiç kimseden kapı kapı dolaşıp para istemediğinin altını çizen Şimşek, bu görüşmelerin çoğuna konuşmacı olarak davet edildiğini ekledi.

Editör: Esin Özdemir