Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Finansal Okuryazarlık Platformu Lansmanı"nda yaptığı konuşmada, enflasyon için tarih verdi. Mayıs ayında yıllık enflasyonun yükselmeyi sürdüreceğini bildiren Şimşek, gerileme için temmuz ayı sonrasına dikkat çekti. 

Enflasyonu tek haneye indirme programlarının başarılı bir şekilde uygulandığını belirten Şimşek, "Aylık enflasyon rakamlarıyla bizim hedeflerimiz artık örtüşmeye başladı. Mayıs ayında yıllık enflasyon yükselmeye devam edecek. Bunu her iki platformda söylüyorum. Yani sürpriz olmasın. Çünkü geçen sene Mayıs ayında enflasyon aylık enflasyon sıfıra yakın" dedi. 

"Sene sonunda 30'lu rakamları görür"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, The Hood TEKMER Açılış Töreni'nde konuştu: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, The Hood TEKMER Açılış Töreni'nde konuştu:

Öte yandan, enflasyonun Mayıs ayında yıllık bazda zirveye ulaşacağını söyleyen Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ondan sonra yaz aylarında hem bazı kişiye hem de son bir yıldır para politikasına attığımız adımlar mali politikasında attığımız ve atacağımız adımlar, gelirler politikasının desteğiyle enflasyon çok hızlı bir şekilde inanıyorum ki bu sene sonunda 30’lu rakamı görür. Daha sonra gelecek senede 10’lu rakam, bir sonraki senede tek hane, daha sonra da bunu düşük tek hale çekip orada tutmak.”

Editör: Esin Özdemir