Genel

Bakan Koca: Yıllar boyu sürecek yas içindeyiz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis'te yaptığı konuşmasında, 6 Şubat depremlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "6 Şubat sabahı ülkemiz daha önce görülmemiş bir felaket ile karşı karşıya kaldı. Yıllar boyu sürecek yas içindeyiz" dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Büyük Millet Meclis'indeki (TBMM) bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Açıklamasında 6 Şubat depremlerine değinen Bakan Koca, diye belirtti. 

Öte yandan, sağlık hizmetinde hastalar arasında ayrım gözetilmediğini kaydeden Bakan Koca, "Bu eşitlik birleştiricidir. Bu birleştiriciliğe zarar verilmemelidir. Sağlık hizmetleri tüm siyasi düşüncelerin üstündedir. Eleştirileri yapıcı olarak görüyor ve kabul ediyoruz" dedi. 

"Acımı içime gömerek yapılması gerekeni yapmaya çalışıyorum"

Sağlık Bakanı Koca, 6 Şubat sabahı yaşanan depreme ilişkin şunları söyledi: 

"6 Şubat sabahı ülkemiz daha önce görülmemiş bir felaket ile karşı karşıya kaldı. Yıllar boyu sürecek yas içindeyiz. Maddi hasar telafi edilebilir. Ayakta kalanların ruhlarındaki hasar on yıllarca sürer. Bir kez daha deprem bölgesi halklarına, ülke insanına geçmiş olsun ve baş sağlığı dileklerimi sunuyorum. 2 büyük depremde milletçe kardeşlerimizin yanına koştuk, eşi görülmemiş bir dayanışma gösterdik. Milletimiz devletinin yanında dağ gibi durdu. Bu süreçte eksiklerimiz elbette oldu. Fakat şu unutmamalı, felaketlerin eli ayağı bağlayıcı tarafları vardır. Şu sözüm yüreğinizde yankınısı bulsun isterim. Sağlık Bakanı olarak acımı içime gömerek yapılması gerekeni yapmaya çalıştım. Birlikte görev yaptığım tüm bakan arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum."