Ekonomi

Bakan Kacır: Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı'yla son iki yılda 56 bin 654 kadının istihdam edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, kadın istihdamının önemine dikkat çekerek, Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı'yla son iki yılda 56 bin 654 kadının istihdam edildiğini belirtti.

Abone Ol

Haber Merkezi -  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Kadın Girişimcilerimizle Güçlü Yarınlara" programına katıldı. Etkinlikteki konuşmasında, sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınma için hayatın her alanında kadınların varlığının önemine işaret eden Bakan Kacır, Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı'yla son iki yılda 56 bin 654 kadının istihdam edildiğini belirtti. 

49 bin 500 mikro ve küçük işletmeye, kadın istihdamı için, 14 milyar liranın üzerinde destek ödemesi verildiğini vurgulayan Bakan Kacır, kadınların bilimde, teknolojide, girişimcilikte pek çok Avrupa ülkesindeki kadınlardan daha fazla temsil edildiğinin altını çizdi. 

"Turcorn'umuzun, 4'ü kadın girişimciler tarafından kuruldu"

Öğretim üyelerinin yüzde 46'sını oluşturan 85 bin kadın bilim insanının, AR-GE, inovasyon ve yenilikçilik kültürünün gelişiminde öncü rol üstlendiğini ifade eden Kacır, şunları söyledi: 

"Girişimcilik ekosistemimizden çıkan, milyar dolar değerlemeyi aşan 7 teknoloji girişimimizin, Turcorn'umuzun, 4'ü kadın girişimciler tarafından kuruldu. İnsansız hava araçlarında dünya lideriysek, yerli ve milli otomobilimizi yollara çıkardıysak bu, kadınlarımızın alın ve akıl teriyle, azmi, çalışkanlığı ve kararlılığıyla mümkün olmuştur."

"Toplumun tüm kesimlerini iş gücüne dahil edeceğiz"

Ayrıca, teknoloji sevdalısı kadınların yıldan yıla artacağına inandığını dile getiren Kacır, toplumun tüm kesimlerini iş gücüne dahil ederek ve onlara fırsat eşitliği sunarak, "Türkiye Yüzyılı" hedeflerine ulaşabileceklerini kaydetti.

Bakan Kacır, kadınların üretime ve iş gücüne aktif katılımlarını kıymetli bulduklarını da ekledi. "Doğru fırsatları sunduğumuzda kadınların büyük engelleri aşmak adına ne kadar kararlı olduklarını görüyoruz" diyen Kacır, "Değerlendirilmeyen potansiyelin etkin hale gelmesi ve yeni iş sahaları oluşturmanın en önemli yolu, kadın girişimcilerden ve kadın istihdamından geçiyor" cümlelerine yer verdi.