Ekonomi

Bakan Işıkhan'dan yaşlılık sigortası açıklaması: Yaşlılarımızı korumak durumundayız

Yaşlılık sigortasına ilişkin konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Amacımız, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini bir üst noktaya taşımak, risklere karşı koruyucu, önleyici hizmetleri geliştirmek" dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından 5'incisi bu yıl "Cumhuriyetin 100. Yılında Çalışma Hayatı" temasıyla Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'nun (OPF) açılışında açıklamalarda bulundu. 

Yaşlılık sigortasına ilişkin konuşan Bakan Işıkhan, "Yaşlılık Sigortası'nı orta vadeli bir dönemde hayata geçirmek zorundayız. Yaşlılarımızı korumak durumundayız. Amacımız, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini bir üst noktaya taşımak, risklere karşı koruyucu, önleyici hizmetleri geliştirmek" diye belirtti. 

"Yabancı iş gücü konusunda çok büyük bir mesafe aldık"

Deprem bölgesi başta olmak üzere ülke genelindeki nitelikli eleman talebine işaret eden Işıkhan, şunları söyledi:

"İş gücünde Türkiye tarihinden önemli bir noktadayız ancak belirli alanlarda ve mesleklerde bu sıkıntıları yaşıyoruz. Yabancı iş gücünün gelip çalışması noktasında çok büyük bir mesafe aldık. Salgın sürecinin ardından iş gücünü tutamıyorsunuz, uluslararası rekabetçi bir sistem içerisinde farklı çalışanların ve farklı çalışma biçimlerinin olduğu bir dünyaya gidiyoruz. Bakanlık olarak buna ayak uydurmak ve yasal mevzuatı gerçekleştirmek zorundayız."