Ekonomi

Bakan Işıkhan'dan emekli maaşlarına yapılacak düzenleme hakkında açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara'da düzenlenen Cumhuriyet'in 100. Yılında Çalışma Hayatı Sempozyumu'nda, milyonlarca emeklinin beklediği maaş artışına yönelik açıklama yaptı. Bakan Işıkhan, "Emeklilerimizin yüzünü daha da güldürecek yeni adımlarla, tüm vatandaşlarımızı refaha ortak edeceğiz" dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi-  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara'da düzenlenen Cumhuriyet'in 100. Yılında Çalışma Hayatı Sempozyumu'nda, milyonlarca emeklinin beklediği maaş artışına yönelik açıklama yaptı. 

Bakan Işıkhan, "Emeklilerimizin yüzünü daha da güldürecek yeni adımlarla, tüm vatandaşlarımızı refaha ortak edeceğiz" dedi.

Çalışmayan emekliler için tek seferlik 5 bin TL ikramiye verildiğini hatırlatmasında bulunan Işıkhan, "İnşallah emeklilerimizin yüzünü daha da güldürecek yeni adımlarla, tüm vatandaşlarımızı refaha ortak edeceğiz" diye belirtti. 

Her 6 ayda bir enflasyon oranı kadar zam

SSK ve Bağ-Kur emeklileri her 6 ayda bir enflasyon oranı kadar zam alıyor. Emeklilere temmuz ayında yüzde 25 oranında zam yapılmıştı.

Yeni yılda yapılacak zam oranı kasım ve aralık enflasyonunun açıklanmasıyla netleşecek. Temmuz, ağustos, eylül, ekim ayları itibarıyla emekliler şimdiden yüzde 29,41 oranında zamma hak kazandı.