Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, HAK-İŞ Konfederasyonunun 49. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir otelde düzenlenen programa katıldı.

Işıkhan, konuşmasında AKP iktiadrının sendikal hayatın temel sorunlarını çözüme kavuşturduğunu dile getirerek

"SGK'yi sıfırdan aldık dünyaya örnek olacak bir sisteme dönüştürdük. Çalışanın da işverenin de hakkının korunduğu daha adil ve daha müreffeh bir çalışma hayatı için ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Gerek kamuda gerekse özelde çalışanlarımızın ücretlerinin iyileştirilmesi, sahip oldukları hakların korunması ve geliştirilmesi konusunda her türlü inisiyatifi aldık." 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan: "Daha güçlü HAK-İŞ'i oluşturmak zorundayız"

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan da darbeler döneminde zor zamanlar yaşadıklarını ancak darbelere karşı onurlu bir mücadele verdiklerini ifade etti.

Antalya'da 'Huzur' operasyonu: 22 gözaltı Antalya'da 'Huzur' operasyonu: 22 gözaltı

HAK-İŞ'nin ne iktidar ne de muhalefetin alternatifi olduğunu ifade eden Arslan, şunları kaydetti;

"HAK-İŞ bir sivil toplum örgütüdür. Bir sendika olarak siyasetle ilişkilerimizi bu anlayış içerisinde sürdürmeye devam ediyoruz. Biz siyaseti etkilemek, çalışanların, emekçilerin hakları noktasında yönlendirmek ve lobi yapmak için varız. 49. yaşımıza geldiğimiz bu günde tarihi yürüyüşümüze leke sürmeden ama geleceğimizi de bu anlayış üzerinde inşa ederek daha güçlü HAK-İŞ'i oluşturmak zorundayız." 

Editör: Nur Yıldız