Haber Merkezi - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Erzincan'da maden ocağındaki toprak kaymasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bakanlık olarak olayın ortaya çıktığı andan itibaren olay yerine intikal ettiklerini ifade eden Bakan Işıkhan, öncelikli hedeflerinin toprak altında kalanlara ulaşmak olduğunu belirtti. 

Öte yandan, bölgede yapılan incelemelerinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve yetkililer eşliğinde basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Işıkhan, Erzincan'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bakan Işıkhan, bakanlık olarak yürüttükleri çalışmalardan bahsederken şunları kaydetti: 

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak olayın ortaya çıktığı andan itibaren Bakan Yardımcımız, 3 başmüfettişimiz ve 1 müfettişimizle olay yerine intikal ettik. Buradaki çalışmalarımıza destek vermeye çalışıyoruz." 

"Sürecin iyi yönetilebilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

Devletin tüm kurumlarıyla bölgede bulunduğunu dile getiren Işıkhan, sürecin daha iyi bir şekilde yönetilebilmesi için neler yapabilecekleri konusunda çalışmalarına devam ettiklerini ekledi. Öncelikli hedefin madencilere ulaşmak olduğunu da kaydeden Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Alisya Bahar Candan cezaevinden tahliye edildi Alisya Bahar Candan cezaevinden tahliye edildi

"Özellikle madenci kardeşlerimizin aileleri ve yakınlarıyla bir araya gelmek ve yanlarında olmak için geldim. Daha sonra süreç nasıl işleyecekse işler elbette ama bizim bu noktada odaklanmamız gereken en önemli konu; şu an göçük altında kalan kardeşlerimize bir an önce ulaşmak."

Editör: Haber Merkezi