Ekonomi

Bakan Işıkhan: İstihdam oranı yükseliyor, işsizlik azalıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, işsizlik verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, son dönemdeki istihdam artışının olumlu olduğunu belirterek, İŞKUR'un 2024 yılında işe yerleşmesine aracılık ettiği kişi sayısının 1 milyonu aştığını açıkladı.

Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR'un iş gücü piyasasının dinamiklerini anlamadaki kritik rolüne dikkat çekerek, bakanlık olarak her yıl 86 bin iş yerini ziyaret ettiklerini ve iş gücü piyasası araştırmaları gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu çalışmalar sayesinde işverenlerin ihtiyaçlarını derinlemesine analiz ettiklerini vurgulayan Işıkhan, yalnızca mevcut taleplere yanıt vermekle kalmayıp geleceğe yönelik stratejiler de geliştirdiklerini belirtti.

"İstihdam oranı yükseliyor, işsizlik azalıyor"

İşsizlik oranına ilişkin verileri paylaşan Işıkhan, 2024'ün ikinci çeyreğinde istihdam edilenlerin sayısının 1 milyon 105 bin kişi artarak 32 milyon 661 bine ulaştığını söyledi. İstihdam oranının yüzde 49,6'ya yükseldiğini kaydeden Bakan, işsiz sayısının ise 244 bin kişi azalarak 3 milyon 156 bine düştüğünü ve işsizlik oranının yüzde 8,8'e gerilediğini belirtti. Hedeflerinin, işsizlik oranını tek hanede tutmak olduğunu vurguladı.

"İŞKUR’un başarısı ortada"

İŞKUR’un iş gücü piyasasındaki başarısına da değinen Bakan Işıkhan, 2023’ün ocak-ağustos döneminde 786 bin 501 kişinin işe yerleştirilmesine aracılık edilirken, 2024'te bu sayının yüzde 20,5 artarak 947 bin 388’e yükseldiğini söyledi. Eylül ayı itibarıyla ise bu sayının 1 milyonu geçtiğini belirtti. Işıkhan, iş gücünün niteliğini artırmaya yönelik projelerle daha fazla kişiye istihdam sağlamaya devam edeceklerini ifade etti