Dünya

Bakan Göktaş, Gazze için hazırlanan kartpostalları öğrencilerle BM Genel Sekreterliği'ne gönderdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gazze için hazırlanan kartpostalları öğrencilerle Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği'ne gönderdi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gazzeli çocuklarla dayanışmak için ortaokul öğrencilerinin duygu ve düşüncülerini yazdığı kartpostalları göndermek amacıyla Bağcılar Posta Dağıtım Merkezi'ne gitti. Bakan Göktaş, burada, 11 bin 270 ortaokul öğrencisinin hazırladığı Gazze konulu kartpostalları, öğrenciler ile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği'ne gönderdi.

Kendisini karşılayan öğrencilere, aldıkları bu inisiyatif nedeniyle teşekkür eden Göktaş, "Sayenizde tüm dünyaya güzel bir mesaj verildi" diye belirtti. 

Öğrencilerin bu davranışlarıyla Gazzeli kardeşlerine umut olduklarını ifade eden Göktaş, çocuklarla gurur duyduğunu söyledi. 

Bakan Göktaş'ın açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: 

"İnşallah empati duygusunun, barışın, huzurun güvenliği sizler olacaksınız ileride. Sizler diğer kardeşlerinize örnek olacaksınız. Sizler sayesinde, bu güzel inisiyatif sayesinde ateşkes sesini sizin yaşınızdaki çocuklar tüm dünyaya duyuracak. Her birinizi tebrik ediyorum. Gurur duyuyorum sizlerle." 

Ayrıca, Gazze'de çok büyük bir katliam ve soykırım yaşandığına dikkat çeken Göktaş, ölenlerin yüzde 70'in kadınlar ve çocuklar olduğunu aktardı. Bakan Göktaş, "Ama sizlerin bu sesi bizlere ümit vadediyor. Sizler geleceğin liderlerisiniz ve bizleri gururlandırıyorsunuz. Allah razı olsun çocuklar. Sizleri seviyorum" diye belirtti.