Genel

Bakan Fidan'dan yeni yıl mesajı: Rasyonel ve etkili dış politikamızı sürdüreceğiz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sosyal medya hesabından yeni yıl dileklerine ilişkin yaptığı paylaşımda, bağımsız ve milli dış politikaya dikkat çekti.

Abone Ol

Haber Merkezi - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sosyal medya hesabından, yeni yıl dileklerine ilişkin paylaşımda bulundu.  Yeni yılın Türkiye'ye, Türk milletine ve insanlığa hayırlı olmasını dileyen Bakan Fidan, "2024 yılında da ahlaki değerlere bağlı, rasyonel ve etkili dış politikamızı sürdüreceğiz" dedi. 

Bakan Fidan'dan 'Türkiye eksenli bağımsız dış politika' vurgusu

Ayrıca, Cumhuriyet'in 100. yılının ve hariciyenin temellerinin atılmasının 500'üncü yılının geride bırakıldığını hatırlatan Fidan, şu ifadeleri kullandı: 

"Uluslararası sistemin belirsizlikler içerdiği ve küresel düzeyde istikrarsızlığın söz konusu olduğu bu dönemde; Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürüttüğümüz Türkiye eksenli bağımsız dış politika, ülkemizi uluslararası gündemi belirleyen, kritik coğrafyalarda tesir oluşturan önemli bir aktöre dönüştürmüştür." 

"Dopruyu savunmaktan asla çekinmeyeceğiz"

Açıklamasında bağımsız ve milli dış politikaya işaret eden Fidan, "Milletimizden aldığımız güçle, küresel haksızlıklara ve yanlışlıklara karşı sesimizi yükseltmekten vazgeçmeyeceğiz. Doğruyu savunmaktan asla çekinmeyeceğiz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde izlediğimiz bağımsız ve milli dış politikamızın derinliğini ve boyutlarını daha da artıracağız" diye belirtti.