Dünya

Bakan Fidan'dan Tacikistan ziyaretine ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,  Tacikistan ziyaretine ilişkin konuştu. Mart ayında Tacikistan ve Kırgızistan'ın aralarındaki sınır anlaşmazlığını resmi olarak sona erdireceğine işaret eden Fidan, bölgeye güvenlik ve istikrar kazandıracaklarını belirtti.

Abone Ol

Haber Merkezi - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,  Tacikistan ziyaretine ilişkin başkent Duşanbe'de gazetecilere açıklamalarda bulundu. Mart ayında Tacikistan ve Kırgızistan'ın aralarındaki sınır anlaşmazlığını resmi olarak sona erdireceğini kaydeden Bakan Fidan, bölgeye güvenlik ve istikrar kazandıracaklarını vurguladı.

Öte yandan, Kırgızistan ziyaretinin ardından bugün Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'ye geldiğini ekleyen Fidan, burada Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin ile görüştüğünü ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman tarafından kabul edildiğini, oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

Bakan Fidan, Türkiye ve Tacikistan'ın uzun yıllara dayanan güçlü ve sarsılmaz bağlara sahip olduğunun altını çizerek, iki ülke liderlerinin ortaya koyduğu ortak inisiyatif ve iradeyle ilişkileri her türlü düzeyde ve alanda ilerletme konusunda tam kararlılıklarının bulunduğunu ifade etti.