Dünya

Bakan Fidan, Ukrayna-Güneydoğu Avrupa Zirvesi için yarın Hırvatistan'a gidecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Ukrayna- Güneydoğu Avrupa Zirvesi’nin üçüncü toplantısına katılmak üzere 9 Ekim’de Hırvatistan’ın başkenti Dubrovnik’e gitmesi bekleniyor.

Abone Ol

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen Güneydoğu Avrupa Zirvesi’nin üçüncü toplantısına katılmak üzere yarın Hırvatistan’ın başkenti Dubrovnik’i ziyaret edecek.

Üst düzey bir Bakanlık yetkilisinden edinilen bilgiye göre, Güneydoğu Avrupa Zirvesi, Ukrayna ile bölge ülkelerini liderler düzeyinde buluşturacak.

Zirve’de Bakan Fidan'ın, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesine ve uluslararası hukuk temelinde adil ve kalıcı bir çözümün tesisine yönelik girişimlere desteğini yinelemesi bekleniyor.

Bununla birikte, diplomatik çözüm için tüm tarafların katılacağı bir müzakere sürecinin önemine dikkat çekecek olan Fidan’ın zirve kapsamında, Ukrayna’daki durum ve bölgesel gelişmeler hakkında istişarelerde bulunması da planlanıyor.

Zirve'nin ilki Ağustos 2023’te Atina’da, ikincisi ise Şubat 2024 tarihinde Tiran’da düzenlenmişti.

Hırvatistan ile Ukrayna’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek zirveye, ülke liderlerinin yanı sıra, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan’ın Devlet/Hükümet Başkanı ya da Dışişleri Bakanı düzeyinde katılacak.