Milli judocu Nazan Akın Güneş, Paris 2024'te bronz madalya kazandı Milli judocu Nazan Akın Güneş, Paris 2024'te bronz madalya kazandı

Dışişleri Bakanı Hakan FidanASEAN 57'nci Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında düzenlenen Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Fidan, "Türkiye'nin hedefi ASEAN'ın Diyalog Ortağı olmaktır. Bu, ASEAN ile daha kapsayıcı ve yapılandırılmış bir diyalog ve iş birliğine sahip olmamızı sağlayacaktır" dedi.

Türkiye'nin ASEAN'ın Asya-Pasifik ve Hint Okyanusu bölgelerindeki merkezi rolünün farkında olduğunu belirten Fidan, şu ifadeleri kullandı: 

"Ukrayna'daki savaşın yankılanan etkileri, mesafenin bizi artçı şoklardan korumadığını gösteriyor. Bizler burada barış ve kalkınma için iş birliğini görüşmek üzere toplanırken, Filistinliler büyük bir trajedi yaşamak zorunda bırakılıyor" ifadelerini kullandı. İsrail'in zulümleriyle uluslararası hukuku ihlal etmeye, insanlık vicdanını rencide etmeye, barış ve istikrara zarar vermeye devam ettiğini kaydeden Fidan, "Coğrafi gerilimin tırmanması hâlâ bir olasılıktır" dedi. Fidan devamında, "İsrail'in, BM Güvenlik Konseyi kararları ve Uluslararası Adalet Divanı'nın ön tedbirleri de dahil olmak üzere uluslararası hukuka açıkça meydan okuması, mevcut uluslararası düzenin eksikliklerini ortaya koymaktadır." 

Editör: Esin Özdemir