Dünya

Bakan Fidan, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Kulubayev ile Gazze'yi konuştu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev'le Bişkek'teki görüşmesinde, Gazze'de süren katliama dikkat çekti.

Abone Ol

Haber Merkezi - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev'le Bişkek'teki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Bakan Fidan, burada, "Gazze'deki katliamın ve başta Batı olmak üzere dünya kamuoyunun ağırlıklı bir şekilde bu katliama, devletler düzeyinde en azından sessiz kalması veya dolaylı veya açıktan onay vermesinin, dünya güvenliği için oluşturduğu riskleri beraber paylaştık. Bu konuda zaten kiminle konuşsak aynı görüşleri paylaşmaktayız" diye konuştu. 

"Kiminle konuşsak aynı görüşleri paylaşıyoruz"

İsrail'in Gazze'de devam eden katliamlarını, bu konuda İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği'nin oluşturduğu temas grubunun çalışmalarını mevkidaşına anlattığını aktaran Fidan, şu ifadeleri kullandı: 

"Gazze’deki katliamın ve başta Batı olmak üzere dünya kamuoyunun ağırlıklı bir şekilde bu katliama, devletler düzeyinde en azından sessiz kalması veya dolaylı veya açıktan onay vermesinin, dünya güvenliği için oluşturduğu riskleri beraber paylaştık. Bu konuda zaten kiminle konuşsak aynı görüşleri paylaşmaktayız.

Olayın ironisi ve dram tarafı, herkesin aynı görüşte olduğu fakat bir türlü engellenemeyen bir olayın hala devam etmesi çok düşündürücü. Burada daha farklı adımlar atılması gereği, ihtiyacının ortaya çıktığı görülmekte."