Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'ın başkenti Kahire'de, Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklama yaptı. İsrail'in yaptığı her türlü kötülüğü ABD'nin hafifletmeye çalışmasının kabul edilebilir bir yol olmaktan çıktığını vurgulayan Fidan, "(İsrail'in) Tasmasını sahipleri ele almalı" dedi. 

Öte yandan, müzakere sürecinde Filistin'in yapıcı tutum sergilediğini, İsrail'in ise oyun bozanlık yapan taraf olduğunu kaydeden Fidan, "(İsrail) Ateşkes görüşmelerinin başmüzakerecisini (İsmail Heniyye) kalleşçe bir suikast ile öldürmüştür" ifadesini kullandı.  

Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarında ölü sayısı yükseldi Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarında ölü sayısı yükseldi

 İsrail'i kayıtsız şartsız destekleyenlerin uluslararası düzenin temellerinin sarsılmasının baş sorumlusu olduğunun altını çizen Fidan, işgal karşısında üç maymun oynandığını ekledi. 

Son olarak, Gazze'deki katliamın faillerinin yargılanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yoğun bir diplomasi yürütüldüğünü ifade eden Fidan, "Uluslararası Adalet Divanında İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olmak için hazırlanan dosyamızı çarşamba günü Lahey'de sunacağız" dedi.

Editör: Esin Özdemir