Genel

Bakan Ersoy: Almanya, Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçiler arasında ikinci sırada

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Almanya'nın önde gelen seyahat acentelerinden Schmetterling'in 2023 Kongresi kapsamında düzenlenen programında, Alman ziyaretçilerle buluştu.

Abone Ol

Haber Merkezi- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Efes Antik Kenti'nde Alman turizmcilerle bir araya geldi.  Almanya'nın önde gelen seyahat acentelerinden Schmetterling'in 2023 Kongresi kapsamında düzenlenen programına katılım sağlayan Ersoy, Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçiler arasında Almanya’nın ikinci sırada olduğunu vurguladı.

Almanya'daki iş ortaklarıyla gerçekleştirdikleri iş birliklerinin her iki taraf için de önemli faydalar sağladığını kaydeden Ersoy, "2023 yılının 8 ayında Türkiye'ye toplam 33,4 milyon yabancı ziyaretçi gelmiştir. Bu sayı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14'lük bir artışı ifade etmektedir. Ocak-ağustos aylarını kapsayan bu dönemde Almanya'dan ülkemize 4,1 milyon ziyaretçi gelmiştir" dedi.

Bakan Ersoy, bu popülerlikten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Türkiye’nin turizm potansiyelini en iyi şekilde geliştirmek, sürdürülebilir bir turizm modeli oluşturarak doğanın geleceğini korumak ve destinasyonları uluslararası arenada en iyi şekilde pazarlamak için çok çeşitli projeler yürüttüklerini dile getiren Ersoy, dünyanın önde gelen tur operatörleri ve online seyahat acenteleriyle iş birlikleri kurduklarını belirtti.

“İzmir ve Bodrum da Michelin rehberinde”

Konuşmasında İstanbul'un yanı sıra İzmir ve Bodrum'un da Michelin rehberine dahil edildiğine dikkat çeken Ersoy, 9 Kasım'da İstanbul'da düzenlenecek bir törenle bu rehberin açıklanacağını duyurdu. Türkiye'nin, Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) ile hükümetler arası anlaşma imzalayan ilk ülke olduğuna işaret eden Ersoy, ağırlıklı olarak konaklama tesislerini kapsayan programın son aşamasının 2030'da devreye gireceğini aktardı.