Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin İsrail'e yönelik ticaret kısıtlamalarına ilişkin yaptığı açıklamada, 2 Mayıs'tan bu yana İsrail ile hem ihracat hem de ithalatın durdurulduğunu iddia etti.

 "İsrail için hiçbir tescil işlemi yapılmıyor" diyen Bolat, Filistinli ithalatçılar için belirli şartlar altında gümrük işlemlerine izin verildiğini açıkladı.

Cinsel saldırı suçundan yargılanıyor: Diddy hükümetten isimleri istedi Cinsel saldırı suçundan yargılanıyor: Diddy hükümetten isimleri istedi

Öte yandan, olayların başlamasından bu yana ticaretin azaltılması konusunda yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Bolat, şu ifadeleri kullandı: 

"Gümrüklerimizde işlemler kısmen yavaşlatıldı. Tabii ticareti özel sektör yapıyor. Bu çerçevede her ay yüzde 30-40 arasında ticarette bir azalma söz konusu olmuştu. Ardından 9 Nisan'da toplam 54 fasılda ve 1019 kalem üründe ihracatımızı İsrail ile durdurmuştuk. Burada İsrail'in ateşkese yanaşmaması ve insani yardımların akışını engellemesi karşısında 2 Mayıs'ta hem ihracat hem ithalat olarak İsrail ile ticaretimizi gümrüklerde durdurduk. İsrail için gümrük sistemimiz kapalıdır. Ancak Filistin Ekonomi Bakanlığının istediği ithalatlara izin veriyoruz."

Editör: Esin Özdemir